Topic outline

  • Rästitentti pidetään 30.5.2024 klo 9-12 etätenttinä. Ilmoittautuminen Sisussa 31.3.-23.5.

    Kurssilla käytetään oppimateriaalina Granta EduPack ohjelmaa, joka koostuu materiaalinvalintaohjelmasta ja siinä olevasta oheisaineistosta. Ohjelman tueksi suositellaan kurssikirjaa: Ashby, Shercliff and Cebon: Materials: engineering, science, processing and design (saatavana e-kirjana). Materiaalit osiossa on lisäksi muuta oppimateriaalia.

    Myös esimerkiksi Callister and Rethwisch: Materials science and engineering, tai muu vastaava materiaalitekniikan oppikirja sopii.

    EduPack ohjelman voi ladata omalle tietokoneelle osoitteesta http://download.aalto.fi. Ohjelman käyttö vaatii VPN-yhteyden Aallon järjestelmään (esim. Cisco AnyConnect VPN Client). Ohjelmasta on saatavilla vain Windows-versio. Jos ohjelman asentaminen ei onnistu esim. käyttöjärjestelmästä johtuen, sitä voi käyttää esim. koulun tietokoneluokissa. Ohjelmaan on hyvä tutustua ennen kurssin alkua. EduPack ohje löytyy Materiaalit-kansiosta.

    Luentojen lisäksi kurssiin sisältyy viikottaiset harjoitustehtävät (ei pakollisia) ja harjoitustyö (pakollinen), ks. Harjoitusinfo 2024. Harjoitustyö tehdään Granta EduPack ohjelmaa käyttäen.

    Suunniteltu luentoaikataulu


    yliopistonlehtori Risto Ilola, risto.ilola@aalto.fi, 050 4005318



    • Forum icon
      Harjoitusryhmien muodostaminen Forum
      Not available unless: You belong to any group

      Keskustelualue ryhmien muodostamista varten. Ilmoita jos olet vailla ryhmää tai ryhmässänne on tilaa.