PHYS-A2140 - Aineen rakenne (CHEM), Luento-opetus, 6.9.2023-7.12.2023
Topic outline
-
Opetuksen järjestelyjä:
- Luennot pidetään kerran viikossa. Ensimmäinen luento on torstaina 7.9. ja seuraavat luennot keskiviikkoisin kello 10 alkaen.Luennoilla käynti on vapaaehtoista.
- Laskuharjoitusryhmiä on viisi, joista yhdessä (H04_SV) opetusta annetaan ruotsiksi. Laskuharjoitusryhmän kokoontuvat kerran viikossa 11.9. alkaen. Katso lisää osiosta Harjoitukset
- Laboratoriotyöt ovat pakollisia. Katso lisää osiosta Laboratoriotyöt
- Ilmoittautuminen oli mennyt kiinni 11.9., mutta se on avattu uudelleen. Ilmoittautuminen on mahdollista 10.10. asti.
- Luennoille voi ilmoittautua, mutta se ei ole välttämätöntä.
- Laskuharjoituksiin voi ilmoittautua vain yhteen ryhmään. Jos en aio käydä laskuharjoituksissa tai ainoa sinulle sopiva ryhmä on täynnä, voit jättää laskuharjoitusryhmän valitsematta.
- Laboratoriotyöryhmiä on 12, joista yhdessä opetusta annetaan ruotsiksi. Voit ilmoittautua korkeintaan yhteen ryhmään.
Huomaa! Suositummat laskuharjoitusryhmät täyttyvät nopeasti. Ilmoittautuminen laskuharjoitusryhmin ei kuitenkaan ole sitova. Ryhmää saa vaihtaa, jos salissa on tilaa, eikä vaihtamisesta tarvitse ilmoittaa. Ryhmää valitessa kannattaa kuitenkin muistaa, että suuressa ryhmässä saa assistentilta keskimäärin vähemmän ohjausta kuin pienessä ryhmässä.Tenteistä:- Kurssitentti 7.12.2023. Kurssitentin saa ilman erillistä pyyntöä myös ruotsiksi.
- Rästitentit V periodin lopussa ja 1. arviointijaksolla. Tarkemmat ajankohdat näkyvät SISUssa, kun päätös päivämääristä on tehty.
- Rästitentin kääntämista ruotsiksi pitää pyytää erikseen. Sen voi tehdä tenttiin ilmoittautumisen jälkeen ja se pitää tehdä vähintään kaksi viikkoa ennen tenttiä.
-
Täältä löytyy opiskelijoiden aiemmin tekemiä kysymyksiä ja niihin annettuja vastauksia. Täältä saattaa hyvinkin saada vastauksen nopeammin kuin kysymällä luennoitsijalta.
- Ilmoittautumisesta
- Kurssin arvostelusta ja pisteiden keräämisestä
- Kurssin korvaamisesta
- Laboratoriotöistä
- MasteringPhysics, e-kirjasta ja niiden ongelmista
- Tentistä
-
Luennot pidetään keskiviikkoisin 10-12. Luentoja voi seurata vain lähiopetuksena.
Luennoilla seurataan kurssin oppikirjaa Giancoli, Physics for Scientists and Engineers with Modern Physics (Pearson). Sovelletun fysiikan laitos hankkii kurssia suorittaville pääsyn sähköiseen oppikirjaan. Oppikirjaan on kaksi erilaista linkkiä, Pearson eText ja VitalSource. Kumpaa tahansa tai molempia voi käyttää. Paperikirjaa voi lukea kirjastossa tai sellaisen voi tietenkin myös ostaa uutena tai käytettynä. Suosittelen tutustumaan luennolla käsiteltäviin asioihin oppikirjasta jo ennen luentoa.
Itseopiskelua ja tenttiin valmistautumista varten oppikirja on kurssin ensisijainen oppimateriaali. Sitä täydentävät kurssin luennot ja harjoitukset.
Luennolla käytettäviin monivalintakysymyksiin vastataan Learning Catalytics -järjestelmää. Sinne pääsee valitsemalla kurssin etusivulta "MasteringPhysics-järjestelmään" ja sieltä "Learning Catalytics". Tätä reittiä kuljettaessa luentokysymyksiin vastaamisesta annetut pisteet siirtyvät kurssin loppuarvosteluun. Learning Catalytsiciin pystyy kirjautumaan myös muilla mahdollisilla Pearsonin lisensseillä. Kysymykset saa näkyviin ja niihin voi vastata, mutta kerätyt pisteet eivät siirry tämän kurssin arviointiin.
-
Kurssilla on runsaasti erilaisia harjoitustehtävämahdollisuuksia. Näistä kannattaa valita sopivat, eikä yrittääkään tehdä kaikkia. Alla on kerrottu lisää salilaskuharjoituksista, MasterinPhysics-harjoituksista, esimerkkitehtävävistä ja pisteiden kertymisestä.
-
Kurssin syksyn 2023 laboratoriotyöosuus koostuu harjoittelupaketista sekä kolmesta laboratoriotyöstä, jotka tehdään lähityöskentelynä. Labrat järjestetään viikoilla 43-45 (1 työ/viikko). Labraryhmiin ilmoittaudutaan SISU:ssa (ryhmät CHEM01-CHEM10). Laboratoriotöistä voi saada kurssiarviointiin max 20 pistettä.
Laboratoriotöissä tutustutaan osaan kurssin luennoilla käsitellyistä aiheista käytännössä. Niissä myös harjoitellaan mittaustekniikkaa, mittaustulosten analysointia sekä virhearviointia. Työt ovat lomakemuotoisia. Lähilabroissa työskennellään pareittain.
Työt palautetaan tämän sivun palautuslaatikoihin sähköisessä muodossa. Vaikka työt tehdään yhdessä, parin molemmat jäsenet palauttavat kopion työstänsä. Labratöiden palautustakaraja on yksi viikko mittauksista.
Laboratoriotöiden vastaava opettaja on Jani Sainio, yhteystiedot löytyvät täältä. Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@aalto.fi. Ryhmien assistentit ja heidän sähköpostiosoitteensa löytyvät lukujärjestyksestä.
Laboratoriotyöt tehdään Fysiikan opetuslaboratoriossa, joka sijaitsee Otakaari 1:n U-osan kellarikerroksessa huoneessa U003. Sisäänkäynti labraan M-oven kautta (sisään M-ovesta ja heti oikealle ja portaat alas).
-