Topic outline

  • Etusivu




    Tervetuloa kurssille! Kurssi alkaa aloitusluennolla ma 22.4.2024 klo 9.15-10, jossa kerrotaan tarkemmin kurssin järjestelyistä. Aloitusluennon diat löytyvät tämän jälkeen "Lisämateriaalit" - osiosta.

    Tällä etusivulla on kuitenkin tärkeimmät tiedot, ja mahdollisista ilmoitusasioista tulee MyCourses-ilmoituksia.
    • Not available unless: You are a(n) Student
      File icon
      Tulokset 7.6. File PDF
      Tässä vielä pidennetyn aikarajan 7.6. kurssitulokset. Tarkistathan oman suorituksesi. Jos jokin vaikuttaa olevan pielessä, ota yhteyttä! Tulokset päivitetään SISUun piakkoin.
    • Laskuharjoitukset

      Viimeinen laskuharjoitus pidettiin maanantaina 27.5. Apua on vielä kuitenkin saatavilla Teams-kanavan kautta tai ottamalla suoraan yhteyttä pääassistenttiin.


    • Arviointi lyhyesti
      Tässä lyhyesti selostus kurssin suorituskriteereistä.
      Kurssisuorituksen aikataulu ja formaalit kriteerit löytyvät kurssiesitteestä, ja jossakin muodossa aloitusluennon kalvoista, jotka löytyvät "Lisämateriaalit"-osiosta.

      Kaikkia kurssin tehtäviä ei ole pakko tehdä suoritusta varten. Kaikkien tehtävien tekeminen varmistaa kuitenkin kurssin asioiden parhaan oppimisen. Tehtävät on jaoteltu erikseen arvioitaviin osioihin, joista tulee saada tietty osuus kaikista pisteistä. Nämä löytyvät alta, Taulukosta 1. Pisterajat saattavat muuttua kurssin aikana rennommiksi, jos tehtävät ilmenevät suunniteltua vaikeammiksi tai työläämmiksi. Jos näin tapahtuu, siitä ilmoitetaan kurssin kommunikaatiokanavilla.

      Kurssilla on mahdollista kirjoittaa oppijaessee. Sillä voi korvata yhden kierroksen pisteitä seuraavasti: viikoilla 3 tai 4 – 25 pistettä; viikolla 5 – 20 pistettä. Jos siis kohtaat suuria vaikeuksia päästä jostain näistä kierroksista läpi kannattaa kirjoittaa essee. Lisäksi oppijaesseen kanssa tehtävillä on myöhäisempi palautusaika. Tarkemmat ohjeet ovat tämän sivun lopussa.

      Arvosteluperiaatteita kaikille kurssin tehtäville:
      •  Tehtävistä ei tule mallivastauksia. Assari saattaa käydä läpi oikean vastauksen laskareissa, mutta malliratkaisuja ei julkaista.
      •  Jokaisen tehtävän voi palauttaa rajattoman monta kertaa, ilman negatiivista vaikutusta pisteisiin. Tärkeintä on että koodi toimii loppujen lopuksi, ei se kuinka pitkään meni toimivan toteutuksen löytämiseen.
      • Erikseen ilmoitettuja poikkeuksia lukuun ottamatta, kaikilla tehtävillä on sama painoarvo osioiden sisällä. Täten kannattaa tulkita MyCoursesin pisteidenlaskua huolellisesti: MyCo:n prosenttilaskuri on epäluotettava. Esimerkiksi, jos olet tehnyt 1/5 tehtävistä täysin ja MyCo sanoo sinulla olevan 92% kierroksen pisteistä, voit itse päätellä pitääkö arvio paikkansa.

      Taulukko 1: Kierroskohtaiset pisterajat
      Vko 1
      2 3 4 5  Katsaukset
      % 90 90 75
      75
      60
       50 








      Aikarajat
      Ilman oppijaesseetä: 31.5.2024
      Oppijaesseen kanssa: 7.6.2024

      Suorituspäiväksi merkitään se aikaraja, jolloin tehtävät ovat valmiit.

      Kurssin henkilökunta
      Opettaja: Antti Ojapelto (sähköposti: antti.ojapelto@aalto.fi, puh. 050 560 9741)
      Pääassari: Valentin Rainio (sähköposti: valentin.rainio@aalto.fi; TG: @valentinrainio; puh. 0442138000)
      Muut assarit: Stella Levander (stella.levander@aalto.fi), Milja Harju (milja.harju@aalto.fi)

      Kommunikaatiokanavat
      Kurssilla ensisijainen avunsaantitapa on joka viikolla järjestettävät laskuharjoitukset, joten osallistu mieluusti niihin joko paikanpäällä tai etänä! Näitten lisäksi kurssilla on Teams-kanava, jossa voi kysellä kysymyksiä ja joihin kurssihenkilökunta pyrkii vastaamaan. Huomaathan kuitenkin, että laskuharjoitusten ulkopuolella vastauksen saamisessa saattaa kestää tovi. Jos et halua kysyä kysymyksiä julkisesti, voit ottaa yhteyttä assistentteihin myös suoraan.

      Tehtävien kanssa ilmenevissä teknisissä ongelmissa tai kysymyksissä etenkin pääassistentti osaa auttaa. Kurssiopettajalle kannattaa ottaa yhteyttä suoritukseen liittyvissä asioissa sähköpostilla tai puhelimella.


    • Page icon

      Uusien työkalujen ja inhimillisten mokien takia tehtävistä on löytynyt virheitä. Anonyymiin palautteeseen emme voi vastata suoraan, joten tällä sivulla kirjataan kaikki tietoon tulleet virheet ja korjatut tehtävät. Kerromme täällä myös jos saimme palautteen, mutta emme ymmärrä vikaa tai pysty tekemään asialle mitään.

      Jos siis annat palautetta rikkinäisestä tehtävästä yllä olevassa palautteessa, ilmoitamme täällä kun asia on rekisteröity tai korjattu.