Topic outline

  • Kevään 2024 kurssi alkaa 10.1.2024

    Ohjelmointistudio 2 on Ohjelmointi 1 -kurssin jatkokurssi. Sen esitietoina ovat Ohjelmointi 1 ja Ohjelmointistudio 1.  Kurssi on suunnattu tietotekniikan pääaineopiskelijoille. Informaatioverkostojen opiskelijat, joille kurssi on myös pakollinen, voivat hyvin osallistua kurssille ilman Ohjelmointistudio 1:n suoritusta.  Kaikki tarvittava oppimateriaali versionhallinnasta käydään läpi myös Studio 2:lla.

    Kurssin alussa 3-periodilla laajennat Scala-osaamistasi ja opit mm. poikkeusten käsittelyä, joka mahdollistaa virhetilanteiden paremman hallitsemisen, sekä tiedostojen käsittelyä. Kurssin tärkein osuus on henkilökohtainen projekti, jonka aikana opit lisää isomman ohjelman määrittelystä, suunnittelusta ja toteutuksesta.  Projektin suunnitteluosuus alkaa tammikuun lopussa ja kestää 3-periodin loppuun. Toteutusosuus kestää koko 4-periodin aina 5-periodin alkuun saakka.

    Kurssi toteutetaan yhdessä Data science -ohjelman opiskelijoille suunnatun kurssin CS-2105, Programming Studio A kanssa. Keväällä 2024 kurssien järjestäminen, aikataulu ja suurin osa oppimateriaalista ovat yhteisiä.

    Suomenkielinen kurssimateriaali on Studio 2:lle ja englanninkielinen Studio A:lle. Kurssimateriaali on A+:ssa, jossa kurssi avautuu viimeistään 10.1.24.

    Suomenkieliset luennot ovat keskiviikkoihin klo 14-16 (sali T1) ja perjantaisin klo 14-16 (sali AS2).  Ensimmäinen luento on ke 10.1.  

    Harjoitukset ovat 3-periodilla maanantaisin klo 14-18 (T7), tiistaisin klo 12-16 (T8), torstaisin klo 14-18 (T8) ja perjantaisin klo 12-14 (T8, huom. luokka on vaihtunut ennakkotiedoista).  Mihin tahansa harjoituksiin voi tulla tekemään tehtäviä ja saamaan neuvontaa kurssin assistenteilta.  Neuvontaa annetaan myös verkossa kurssin Zulip-kanavalla.

    Harjoitukset alkavat perjantaina 12.1.

    ---------------

    Yhteistyöstä ja tekoälyjärjestelmien käytöstä

    Voit mielellään ​​keskustella ratkaisuideoista muiden opiskelijoiden ja kurssin henkilökunnan kanssa, mutta kaikki viikkotehtäviin tai projektiin palauttamasi ohjelmakoodi on kirjoitettava itse. Olet oppimassa ohjelmoinnin perusasioita ja sitä ei opi kuin koodaamalla itse. Voit käyttää verkosta löytämiäsi ideoita, mutta et saa siis kopioida lähdekoodia tai palauttaa koodia, jonka on tehnyt jokin AI-työväline, kuten ChatGPT tai GitHub Copilot. Koodin kopioiminen kurssimateriaalistamme on toki sallittua.