Topic outline

  • Pakollisella työturvallisuuskurssilla saat perustason perehdytyksen työturvallisuusasioihin, joita tarvitaan kaikilla Kemian tekniikan korkeakoulun (CHEM) laboratoriotöitä sisältävillä perustutkinnon kursseilla. Suorittaessasi kurssin hyväksytysti, saat labrapassin, jonka tarvitset, jotta pääset CHEMin oppilaslaboratorioihin. Lisäksi kurssin hyväksytty suoritus antaa sinulle kulkuoikeuden Kemian tekniikan korkeakoulun tiloihin. 

    Laboratoriotöitä sisältävillä kursseilla opettajat tulevat täydentämään tätä perustason perehdytystä kyseisten kurssien laboratoriotöihin liittyvien työturvallisuusasioiden osalta, siltä osin, mitä tällä kurssilla ei ole käsitelty.  

    Syksyllä 2023 kurssi sisältää yhden luentokerran, joka on torstaina 31.8. klo 13.15-16 ja pidetään Tietotekniikan talossa salissa T1 (R030/C202). Katso alla olevasta kartasta salin sijainti.

    Esittelyluennon jälkeen kurssi suoritetaan itseopiskeluna etänä tutustumalla virtuaalilaboratorion  materiaaleihin ja tekemällä sähköinen tentti kurssin MyCourses-sivulla.  Voit valita kurssin suorituskieleksi suomen tai ruotsin. Virtuaalilaboratorio ja tentti tulevat näkyville MyCoursesiin kurssin esittelyluennon jälkeen.

    Kurssin voi suorittaa aikavälillä 31.8. - 17.9.2023, mutta suositus on tehdä kurssin tentti hyväksytysti jo viikolla 36 eli 10.9. mennessä. Tämä sen vuoksi, että monilla kursseilla laboratoriotyöt alkavat viikolla 37 ja laboratorioon ei pääse, jos työturvallisuuskurssi on suorittamatta. Kurssin suoritusmerkintä tulee Sisuun kurssin päättymisen jälkeen eli 18.9. alkavalla viikolla. Voit osoittaa  laboratoriossa opettajalle kurssin suorituksen näyttämällä MyCoursesista tentin hyväksytty suoritus tai näyttämällä labrapassi.  Labrapassi kannattaa siis hakea heti, kun se on noudettavissa opintoneuvolan pisteeltä (katso ohjeistus luentokalvoilta).

    Kurssin materiaalit, ohjeet ja kaikki tiedotus jaetaan tämän sivuston kautta. Seuraathan alusta lähtien @aalto.fi - sähköpostiasi päivitykset saadaksesi. 

    Nb! Please note that if you are a Master Student or Exchange student, you should do the CHEM-E0140 Laboratory Safety course instead of this course.

    HUOM! Kurssi on päättynyt. jos sinulta puuttuu työturvallisuuskurssin suoritus, niin voit tehdä vastaavan englanninkielisen kurssin CHEM-E0140, joka on auki koko lukuvuoden. Lisää kurssin HOPSiin, ilmoittaudu kurssille Sisussa, ja sen jälkeen voit suorittaa kurssin.

    Kurssin vastuuopettaja: yliopistonlehtori Minna Nieminen, minna.nieminen@aalto.fi, puh. 050 343 8187