Topic outline

  • Tervetuloa kurssille Kemian peruslaboratoriotyöt!

    Alla on alustava (voi siis tulla vielä mahdollisia muutoksia) kurssiesite, johon on koottu kurssin opettajien yhteystiedot ja kurssitoteutuksen pääkohdat. Esitteen lopussa on viikoittainen aikataulu, josta näet, mitä opetustapahtumia eri viikoilla on. Huomaathan, että tällä kurssilla on pakollista läsnäoloa vaativia laboratoriotyökertoja eli kurssia ei voi suorittaa etänä.

    Opetuksen toteutuksesta kerrotaan tarkemmin kurssin alussa.

    Kurssin esittely- ja aloitusluento on 4.9.2023 klo 13:15-15 Kemian talon salissa Ke1

    Muista ilmoittautua kurssille sisussa 11.9.2023 klo 23:59 mennessä. Huomaathan, että tämä kurssi on tarkoitettu vain Aalto-yliopiston Kemian tekniikan kandidaattiohjelman opiskelijoille ja opiskelijoille, joilla on hyväksytty Kemia-sivuaine.

    Opettajat: Yliopistonlehtori Minna Nieminen (vastuuopettaja, minna.nieminen@aalto.fi) 


    • File icon
      Kurssiesite 2023 File
      Not available unless: You are a(n) Student

      Tiedostossa on syksyn 2023 kurssin alustava esite, johon voi tulla vielä muutoksia.

      Kurssilla ei ole oppikirjaa.  kurssin asioita käsitellään seuraavissa oppikirjoissa:

      Laboratoriotyöskentely, työturvallisuus, menetelmien suppeat kuvaukset, raportointi: Dean, J.R., Jones, A.M., Holmes, D., Reed, R., Weyers, J. Jones, A. Practical Skills in Chemistry, Pearson.

      Analyysimenetelmät (mm. gravimetria, titraus, spektrofotometria, AAS): Harris, D.C., Lucy, C.A., Quantitative Chemical Analysis, W.H Freeman and Company

      Analyysimenetelmät (mm.  spektrofotometria, AAS): Skoog, D.A., Holler, F.J., Crouch, S.C., Principles of Instrumental Analysis, Thompson Brooks/Cole