Topic outline

  • Kontaktiopetusta on tiistaisin 9-12 (luokka U358, Kandidaattikeskus) ja perjantaisin 9-12 (U358). Lisäksi viikoittain on 30 minuutin ryhmänohjaus, joko tiistaina klo 13-17 tai keskiviikkona klo 9-12 (huone U504, Kandidaattikeskus).

    Opintokalenterissa näkyy myös paljon merkintöjä tekstillä "BookableWorkshop". Niistä ei tarvitse välittää.

    Jos et ole suorittanut 3D-tulostusharjoitusta ennen kurssia, se on suoritettava kurssin 2 ensimmäisen viikon aikana.  Suoritukseen kuuluu online-kurssi (https://mycourses.aalto.fi/course/view.php?id=23273) ja harjoitus 3D-pajassa. 3D-pajan pajamestari on varannut iltapäivän 5.3. pajaharjoituksen antamiseen.


    Tervetuloa!

    Tällä kurssilla opitaan ihmisten tutkimusta ja heidän tarpeidensa ymmärtämistä mm. havainnoinnilla, haastatteluilla, datan luovalla analysoinnilla, prototyyppejä rakentamalla ja niitä arvioimalla. Lisäksi kurssilla opitaan prototyyppien tekemistä 3D-tulostuksella.

    Kurssilla tehdään tulosten luovutuksesta sopimus asiakasyrityksen kanssa. Jos yritys haluaa lunastaa konseptin itselleen, konseptin kehittäneet opiskelijat saavat siitä rahallisen korvauksen.

    Vuonna 2024 kurssin asiakas on Plastep Oy, jonka Palaset-tuotesarjaa pääsemme päivittämään uusiin käyttötarkoituksiin ja -tilanteisiin.

    Kurssi suoritetaan kontaktiopetuksena eli Otaniemen kampuksella. Se koostuu seuraavista pakollisista kokonaisuuksista:

    • Luennot (väh. 80% läsnäolo tarvitaan)
    • Henkilökohtaiset tehtävät (taustakirjallisuus, lyhyen ryhmäkeskustelun vetäminen taustakirjallisuudesta 1-2 kertaa kurssin aikana, viikoittaiset pienet 1 sivun reflektiot)
    • Ryhmätyönä tehtävä projekti + 3D-printatun prototyypin tekeminen + tutorointitapaamiset
    • Jos et ole suorittanut 3D-tulostusharjoitusta ennen kurssia (kts. yllä), se on myös edellytys kurssin suorittamiselle. 

    Nähdään kurssilla 27.2.!

    Terveisin

    Antti Salovaara (antti.salovaara@aalto.fi), kurssin vastuuopettaja

    Olli Majalahti (olli.majalahti@aalto.fi), tuntiassistentti

    • File icon
      Aallon ja Plastepin sopimus File
      Not available unless: You are a(n) Student
    • Tuntiassistentti Olli voi auttaa 3D-mallinnukseen ja -tulostukseen liittyvissä kysymyksissä tällä sivulla ilmoitettuina aikoina. Varaus täytyy tehdä viimeistään edellisenä päivänä klo 20 mennessä.