Topic outline

  • Not available unless: You belong to M01 (SISU)

    Tervetuloa kurssille! 

    Tällä kurssilla opetellaan tunnistamaan omia vahvuuksia ja ominaisuuksia kuvantekijänä, kehitetään omaa kuvallista ilmaisua sekä kokeillaan ja yhdistellään erilaisia tekniikoita. Tämän lisäksi harjoitellaan kollektiivista kuvantekemistä, jolloin oma henkilökohtainen tekemisen tapa ja tavoitteet mukautetaan ryhmän yhteiseen ideaan. Tärkeintä on prosessi, kokeileminen sekä epätäydellisyyden hyväksyminen. 

    Kurssilla tutkitaan asioita tekemisen avulla, työskennellään enimmäkseen analogisesti ja tutkitaan havaintojen visualisoimista. Inspiraatiota pyritään etsimään maailmasta, ei digitaalisesta maailmasta. Toivomme aktiivista keskustelua ja pohdintaa töistä ja työprosessista. 

    Tarkasteltavana on myös kuvan matka havainnosta luonnoksesi, luonnoksen kehitys viimeistellymmäksi kuvaksi, analogisesta kuvasta digitaaliseksi kuvaksi ja lopulta serigrafialla toteutetuksi painokuvaksi. 

    Kahtena ensimmäisenä viikkona keskitytään piirtämiseen ja kollaasiin sekä visuaaliseen havainnointiin. Kolmannella viikolla käsitellään photoshopilla originaalikuva seripainatusta varten ja tehdään illustrator-harjoitus. Kurssin kolme viimeistä viikkoa on serigrafiaa ja kuvitusta.

    Työskentely tapahtuu sekä ryhmissä että yksin, kontaktiopetuksessa ja itsenäisesti kandistudiolla, kampuksen ulkopuolella ja grafiikanpajalla. 

    Kurssin presemo on täällä: https://presemo.aalto.fi/kuva/
    Voit kirjoittaa sinne kysymyksiä ja kommentteja.

    ..

    Kurssin kesto: 24.10.–1.12.2023

    Kontaktiopetuspäivät: tiistai, torstai, perjantai klo 9.15–17

    Opintopisteet: 9 op

    Arviointiasteikko: 1–5

    Kurssiarvosana muodostuu seuraavista tekijöistä:

    25% Aktiivinen läsnäolo (väh. 80%), ryhmätyöskentely ja vastuu omasta osuudesta

    25% Oppimispäiväkirja: työskentelyn dokumentointi ja reflektointi viikoittain. Pohdintaa luetuista teksteistä & vierailijaluennoista.

    25% Kurssityöt: kokeilevuus, oman ilmaisun kehittäminen, sitoutuminen

    25% Kurssin tuotantoaikataulussa pysyminen

    ..

    Kurssin opettajat: 

    Penni Osipow (penni.osipow@aalto.fi) p. 050 5053675

    Robin Ellis 

    Erika Kallasmaa

    ja pajamestari Pia Parjanen (pia.parjanen@aalto.fi)

    ..

    Viikkokohtainen ohjelma päivittyy hampurilaisvalikkoon vasemmalle.