Topic outline

  • 8.1.2024 9.15-12 Kurssin esittely / INTRO, suunnittelualalla ammatillisesti toimiminen. Sariannan portfolio-opetuksen kalvot
    Vieraat:
    Susanna Saarinen, Aalto Career Design Lab
    Emmi Putkonen, Ornamo. Esityksen kalvot. Kalvoihin on lisätty Emmin mainitsemat/esittelemät linkit.

    MAINOS: Muotoilun ja muodin opetusohjelmaan tulossa uusi vapaasti valittava opintojakso aiheena tuotevalokuvaus ja jälkikäsittely. 2024-26 opintojaksoja vasta suunnitellaan, joten kurssilla ei vielä ole koodia. Näillä näkymin opintojakso järjestetään periodissa III nimellä Product Photography and Post-Processing, 3 cr. Oppimistavoitteet: 1) Operate a camera and understand the basic settings of the camera and lenses. 2) build a studio setup and understand the use of lights, reflectors, backdrops etc. 3) analyze and create product photography. 4) post process the files and create finished photographs. Enempää tietoa ei tässä vaiheessa juuri ole, mutta heidi.paavilainen@aalto.fi -lle voi laittaa postia jos jotain. Kurssin opettaa valokuvaaja.

    • Kerää omaan digitaaliseen kansioosi kaikki tähän mennessä tekemäsi ammatilliset projektit. Luokittele ne 

      a) omat opiskeluprojektit 

      b) opiskeluaikaiset ryhmätyöt 

      c) ennen opintoja tehdyt projektit

      Valitse projekteista neljä, jotka omasta mielestäsi viestivät parhaiten tämänhetkistä osaamistasi ja kiinnostustasi. Pidä huolta, että kokoat materiaalin ensimmäisen viikon aikana. Palauta 12.1. mennessä MyCoursesiin kuvakaappaus (screenshot) tai vastaava kansiorakenteesta tai voit esimerkiksi kirjoittaa valitsemiesi neljän projektin nimet tekstilaatikkoon. Tästä tehtävästä arvioidaan ainoastaan se, että se on tehty, sillä omien projektien tarkastelu ja kokoaminen on tärkeää kurssin jatkon kannalta eikä se siksi saa jäädä viime hetkeen.