Topic outline


 • Valokuvassa on Talvipalatsi (Эрмитаж) Pietarissa

  Tervetuloa kurssille "Venäjä 1"! = Добро́ пожа́ловать на курс "Ру́сский 1"!

  Kurssin päätavoitteina on oppia venäjän aakkoset (lukemaan ja kirjoittamaan kyrillisellä näppäimistöllä) sekä oppia kertomaan itsestä toistaiseksi tosi lyhyesti. Lisäksi opiskelemme ääntämistä ja alkeistason kielioppiasioita. 

  Kurssin oppikirja kannattaa hankkia ajoissa. Sen voi hankkia ainoastaan verkkokaupasta. Kirjan tiedot: Olia Dolmatova, Ekaterina Novacac (2017 tai uudempi) Tochka RU 1. ISBN 978-5-9908983-0-1. Jos tilaat Ruslanian kirjakaupasta https://ruslania.com/fi/, saat pientä alennusta kun käytät promokoodia "seraya-rautaneva". Samalla suosittelen hankkimaan kyrilliset tarrat näppäimistöön, jos haluat oppia kyrillisen näppäimistön järjestyksen mahdollisimman tehokkaasti. Ota huomiooon tarrojen värit suhteessa sinun oman näppäimistön väriin. Esim.  https://ruslania.com/fi/muut/430-kyrilliset-nappaintarrat-venalaiset-kirjaimet-tarrat-nappaimistoon-valkoiset-ryska-bokstaver-att-klistra-pa-tangentbordet-vit/

  Tarroja ei tietenkään ole pakko hankkia, kerron vaihtoehdoista kurssilla.

  Ennen ensimmäistä tapaamistamme (7.9) tai sen jälkisinä päivinä varaa muutaman tunnin ja suorita ennakkotehtävän (=ensimmäinen kotitehtävä). Myös jos olet ensimmäisellä oppitunnilla poissa, ennakkotehtävä auttaa alkuun.

  Opetus on tänä lukuvuonna kampuksella, mutta tarvittaessa voit osallistua oppitunteihin myös Zoomin kautta. Pysyvä linkki löytyy pian Zoom-osiosta.

  Jos on kysyttävää, vastaan mielellänikysymyksiin!

  Valeria/Валерия