Topic outline

  • Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu kurssille ja haluamaasi harjoitusryhmään Sisussa. Ilmoittautuminen päättyy maanantaina 11.9. Ilmoittautuminen Sisussa ei onnistu, mikäli opinto-oikeutta ei ole tai kurssia ei ole tällä koodilla merkitty henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan. Ongelmatilanteissa ohjeita löytyy esim. täältä.

    Esitiedot: Lukion matematiikka. Netistä löytyvä pikku-M -paketti soveltuu lukiomatematiikan kertaamiseen: https://matta.hut.fi/PikkuM/

    Laskuharjoitukset: Kullakin harjoitusryhmällä (H01–H14) on viikoittain alkuviikon (ma/ti) ja loppuviikon (to/pe) laskuharjoitukset. Ryhmien harjoitusajat ja luokat löytyvät Sisusta. Laskuharjoitukset alkavat heti maanantaina 4.9. tai tiistaina 5.9. Maple-tietokoneohjelmaan tutustumisella, mikä tapahtuu muista laskuharjoituksista poiketen tietokoneluokassa (tarkista luokkahuone Sisusta), ja osallistumisesta jaetaan 6 pistettä. Tarkemmat tiedot laskuharjoituskäytännöistä löytyy Laskuharjoitukset-välilehdeltä. Laskuharjoituspisteiden saaminen ei ole välttämätöntä kurssin suorittamiseksi, mutta siitä on suurta apua.

    Luennot: Ensimmäinen luento pidetään tiistaina 5.9. klo 8:15–10 A-salissa (Y202a, Kandidaattikeskus, Otakaari 1). Jatkossa luennot ovat tiistaisin klo 8:15–10 ja torstaisin klo 10:15–12 U2-salissa (U157, Kandidaattikeskus, Otakaari 1). Luennot toteutetaan siis luentosaleissa, minkä lisäksi vuoden 2021 virtuaaliluentojen tallenteet löytyvät Luennot-välilehdeltä. Virtuaaliluennot on toteutettu Panopto-järjestelmällä käyttäen kahden kameran ja yhden projektorin tekniikkaa. Luentotallenteet ilmestyvät luennon jälkeen. Luennoilla ja laskuharjoituksissa ei ole läsnäolopakkoa, mutta laskuharjoituksissa tulee käydä saadakseen niistä laskuharjoituspisteitä.

    Panopto-järjestelmän käyttöliittymän eri ominaisuuksiin voi tutustua tämän ohjeen avulla. Mikäli nettiluentojen tahti tuntuu liian verkkaiselta, Panopto-järjestelmässä on mahdollisuus käyttää vaikkapa 1.5x toistonopeutta tai kelata luentoa eteenpäin itselle selvän asian kohdalta. Jokainen luentofragmentti on tämän helpottamiseksi otsikoitu aiheensa mukaisesti. Luentostatistiikka osoittaa, että moni opiskelija itse asiassa katsoo saman luento-osuuden useampaankin kertaan, mikä on suositeltavaa.

    Laskutupa: Voit saada apua kaikkiin laskuharjoitustehtäviin Laskutuvasta. Laskutuvan löydät kampukselta luokkahuoneesta Y190c, Otakaari 1. Tarkista laskutuvan aukioloajat laskutuvan kotisivuilta: https://math.aalto.fi/en/studies/laskutupa/.

    Suorittaminen ja tentti: Arvosana lasketaan kahdella tavalla: 1) Laskuharjoituspisteet 40% ja loppukoe 60%, sekä 2) Tentti 100%. Näistä korkeampi annetaan arvosanaksi. Loppukoe/Tentti pidetään keskiviikkona 18.10., ja kerätyt laskuharjoituspisteet ovat voimassa ainakin uusintatenttiin 7.12.2023 asti. Uusintaan tulee ilmoittautua erikseen Sisussa. Huomaa, että loppukoe toimii myös tenttinä (katso tarkemmat ohjeet tehtäväpaperista koetilaisuudessa), joten osallistut automaattisesti molempiin arvostelutapoihin. Mikäli sinulle on myönnetty erityisjärjestelyitä tai sinulla on kaksi tenttiä yhtä aikaa, täytä lomake osoitteessa: http://math.aalto.fi/exams. Samalta sivustolta löydät myös tenttisalit tenttipäivänä.

    Yhteystiedot:
    Luennoitsija: Jarmo Malinen (jarmo.malinen "at" aalto.fi)

    Pääassistentti: Pauliina Hirvi (pauliina.hirvi "at" aalto.fi)

    Omaan laskuharjoitusryhmään liittyvissä asioissa ensisijainen yhteyshenkilö on kyseisen ryhmän assistentti. Yhteystiedot löytyvät Laskuharjoitukset-välilehdeltä. Muissa juoksevissa asioissa pyydetään ensiksi ottamaan yhteyttä pääassistenttiin.

    Läsnäolopisteet voi saada vain opetukseen osallistumalla. Muunlaisia erikoisjärjestelyjä ei valitettavasti voida järjestää hyvin suuren opiskelijamäärän vuoksi. Lisäajan myötäminen palautettaviin tehtäviin ei myöskään ole mahdollista.