Topic outline

  • Kurssihenkilökunta:

    Luennoija: Ville Turunen
    Pääassistentti: Juha-Pekka Puska
    Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@aalto.fi

    Viikkoaikataulu

    Opiskelijan näkökulmasta viikon N aikataulu on seuraava:
    - Luennot ovat keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 08.15. Aiemmalla kurssilla nauhoitetut luentotallenteet ovat katsottavissa Luennot-välilehdeltä.
    - Laskuharjoitustilaisuudet järjestetään Sisusta tai tältä sivulta löytyvän aikataulun mukaisina aikoina ja paikkoina.
    Ti 23:59:
    - N-2. Matlab-tehtävän deadline
    - N-1. Stack-tehtävien deadline
    Su 23:59:
    - N. Palautettavan kotitehtävän deadline

    Suoritustavat

    Kurssilla on käytössä kaksi eri arvosteluasteikkoa, joista opiskelijan kannalta huomioidaan parempi. Ensimmäisessä vaihtoehdossa puolet arvosanasta määräytyy harjoitusten perusteella eli painotus on 1/2+1/2 (kurssitentti+harjoitukset).  Harjoituspisteet huomioidaan ainoastaan kurssitentissä. Toisessa vaihtoehdossa arvosana määräytyy pelkän tentin perusteella eli harjoituksia ei huomioida. Arvosanojen pisterajat päätetään vasta tentin arvostelun jälkeen. Pelkillä harjoituspisteillä ei kuitenkaan pääse kurssia läpi: tentistä on joka tapauksessa saatava vähintään 1/6 maksimipistemäärästä.


    Matlab

    Kurssilla käytetään Matlabia osaan kotitehtävistä. Matlabin voi asentaa Aalto-yliopiston lisenssillä kotikoneelleen download.aalto.fi:stä. Asennus vaatii käyttäjätunnuksen rekisteröimistä Mathworksin sivuille aalto.fi-sähköpostilla. Tarkemmat lisenssin aktivoimisohjeet. Matlab on myös asennettu valmiiksi valtaosaan Aallon tietokoneluokista. Osaa Aallon tietokoneista voi käyttää myös etänä vdi.aalto.fi-palvelun kautta.

    Mathworks Matlab academy: kokoelma selainpohjaisia Matlab-tehtäviä. Edellyttää Mathworks käyttäjätunnusta, joka kannattaa luoda @aalto.fi sähköpostiosoitteella. Kurssin kannalta oleellisimpia kokonaisuuksia ovat MATLAB Onramp ja Introduction to Linear Algebra with MATLAB.

    Heikki Apiolan Lyhyt Matlab-opas: tiivis johdanto Matlabin käyttöön. Minimaalisella ohjelmointikokemuksella tämän käy läpi tunnissa-parissa. Erityisen suotava kiireisille on sivustolta löytyvä Matlab-pikatutoriaali.

    Laskutupa

    Jos tehtävien ratkaisuun kokee tarvitsevansa apua, harjoitustilaisuuksien lisäksi erinomainen resurssi on laskutupa. Laskutupa-assistentit päivystävät arkisin 10-18 kandidaattikeskuksen huoneessa Y190c ja heiltä saa apua ja vinkkejä kotitehtäviin. Lisätietoja https://math.aalto.fi/en/studies/laskutupa/

    Tentti

    Kurssin tentti järjestetään maanantaina 16.10.2023. Salin voi tarkastaa lähempänä tenttiä osoitteesta math.aalto.fi/exams. Tentissä apuvälineet, kuten laskimet ja muistilaput, eivät ole sallittuja.


    Tulokset

    Tentin tulokset ja alustavat arvosanat löytyvät alta.  Tentissä oli neljä tehtävää, jotka olivat kaikki 12p arvoisia. Alakohdat olivat tehtävissä keskenään saman arvoisia, eli tehtävissä 1,2 ja 4 ne olivat neljän pisteen arvoisia. Tehtävässä kolme oli vain kaksi alakohtaa, joten ne olivat molemmat 6p arvoisia.  Arvosanarajat tenttipisteillä ovat 42; 35,5; 29; 22,5; 16. Yhteispisteillä arvosanarajat olivat 87,5; 73,96; 60,42; 46,88; 33,33. Yhteispisteet on laskettu kaavalla 100*(0,5*(Harjoituspisteet/43) + 0,5*(Tenttipisteet/48)), eli tentillä ja harjoituksilla oli sama painoarvo. Näistä arvosanoista parempi jäi voimaan, olettaen, että tentistä sai vähintään 8p.