Topic outline

  • Kandidaatintyön luonne

    Kurssilla päätehtävänä on kandidaatintyön kirjoittaminen. Työ on tyypillisesti luonteeltaan kirjallisuuskatsaus johonkin tietotekniseen aiheeseen, ja se tehdään Aalto-yliopiston opettajien ja tutkijoiden ohjauksella. Työn keskeisenä tavoitteena on oppia tieteellisen kirjoittamisen prosessi. 

    Työn tekstiosan suositeltu pituus on 15–20 sivua annetun LaTeX-dokumenttimallin (ks. dokumenttien mallipohjat) mukaan tehtynä, laskettuna johdannon alusta yhteenvedon loppuun ilman lähdeviitteitä ja tyhjiä sivuja. Työ voi olla pidempikin, mutta hyvä kieliasu ja selkeys ovat pituutta tärkeämpiä. Esimerkkejä aiemmin tehdyistä kandidaatintöistä on selattavissa kirjaston tietokoneilla. 

    Kandidaatintyön kirjoitusprosessin tukemiseksi kurssi sisältää luentoja ja harjoitteita tiedonhakuun, kirjoittamiseen ja myös suulliseen ilmaisuun liittyen. Lopuksi kandidaatintyöt esitellään yhteisissä loppuseminaareissa.

    Kandidaatintyön kirjoittaminen

    Kandidaatintyö kirjoitetaan kurssin aikana seuraavan prosessin mukaisesti:

    1. Opiskelija valitsee kandidaatintyönsä aiheen ottamalla yhteyttä ohjaajaan. 
    2. Kandidaatintyötä kirjoitetaan askelittain kurssin tehtävien mukaisesti ohjaajan opastuksella. Jokaista väliversiota arvioidaan yhdessä ohjaajan kanssa. Seminaariin kuuluu myös muiden opiskelijoiden kandidaatintöiden vertaisarviointia.
    3. Kandidaatintyön kirjoitusasua ja kieltä arvioidaan ja kehitetään tekstipajassa (ks. osio "Tekstipajat ja kypsyysnäyte" tai englanniksi kirjoittavilla osio "English Workshops"). Tekstipajatyöskentely vastaa lakisääteisen kypsyysnäytteen suorittamista.
    4. Tieteellisen tutkimuksen esittämistä harjoitellaan puhepajassa (ks. osio "Puhepajat")
    5. Loppuseminaarissa esitellään valmis opinnäyte ja opponoidaan toisten opiskelijoiden töitä.


    Kandidaatintyö kirjoitetaan itse. Työtä ei pidä eikä saa ulkoistaa minkään tekoälyn tai muunkaan haamukirjoittajan tehtäväksi. Tekoälyjen kanssa saa kyllä keskustella aiheesta ja katsoa mitä ne tietävät – tai kuvittelevat tietävänsä – aiheestasi, mutta kaiken työhön tulevan tekstin on oltava itsesi kirjoittamaa. Muista myös, että esim. chatGPT on vain kielimalli, eikä sen kertomaan voi välttämättä luottaa!

    Kaikki palautukset V2:sta alkaen ajetaan automaattisesti Turnitin-tunnistimen läpi, joka kertoo mahdollisesta plagioinnista sekä tekoälyn käytöstä.


    Arviointi


    Kurssin arvosana määräytyy työn ohjaajan esityksestä hänelle palautetun arvosteltavan version perusteella. Arvosanan hyväksyy kurssin vastuullinen opettaja.

    Arvioinnissa käytetään arvosana-asteikkoa 0–5. Työ, joka ei saavuta hyväksyttyä tasoa 1, palautetaan opiskelijalle korjattavaksi, ja korjausaikaa on yksi kuukausi.

    Kandidaatintutkielman arviointiperusteet löytyvät tämän osion lopusta erillisenä tiedostona. 


    Arvosanan korottaminen ei ole mahdollista


    Aallon opintoja ja opiskeluja koskevat säännöt toteavat, että ”Opiskelija ei voi uusia hyväksyttyä opinnäytettä”. https://www.aalto.fi/fi/hakemukset-ohjeet-ja-saannot/aalto-yliopiston-yleiset-opetusta-ja-opiskelua-koskevat-saannot-voimassa-182021-alkaen (22 § Oikeus opintosuoritukseen).