Topic outline

 • Kurssi alkaa 5.2.2024

  Salijako 20.5. tentissä / Exam halls on May 20th

  Tenttisali määräytyy sukunimen mukaan seuraavasti
  Choose your exam hall according to your surname as follows:
  Hall A:  A ‒ Ko
  Hall B:  Ku‒ M
  Hall U2:  N ‒ Z
  Lisäaikaa saaneet ja muut erityisjärjestelyt: tenttisalisi on ilmoitettu saamassasi sähköpostissa.
  Salit A, B ja U2 ovat Kandidaattikeskuksessa (Otakaari 1).

  Lisätietoa tentistä

  Ensimmäisessä tentissä 20.5. tenttikysymyksiä on tarjolla suomen lisäksi ruotsiksi ja englanniksi. Pyydä tarvittaessa ruotsin- tai englanninkielistä kysymyspaperia salissa olevalta tenttivalvojalta. Tämän jälkeen rästitenteissä tenttikysymykset ovat vain suomeksi, jos opiskelija ei ole tenttiin ilmoittautuessaan pyytänyt ruotsin- tai englanninkielisiä kysymyksiä.

  Arvostelun nopeuttamiseksi kirjoita 20.5. tentissä jokaisen viiden kysymyksen vastaus omalle konseptiarkille ja palauta vastauspaperi kysymystä vastaavaan pinoon. Älä missään tapauksessa revi konseptiarkkia, sillä yksittäiset paperit katoavat helposti. Tenttivalvojilta saa tarvittaessa lisää vastauspapereita.

  In the exam on May 20th, exam sheets are available in Finnish, Swedish and English. In re-take exams, only Finnish exam sheets are available, unless the student has asked for Swedish or English exam sheet when registering for the exam.  Yleistä kurssista

  Huom: Tekoälytyökalujen (esim. ChatGPT) käyttö harjoitustehtävien ja harjoitustyön tekemiseen on tällä kurssilla kiellettyä. On sallittua etsiä näillä työkaluilla yleisesti tietoa tietokannoista ja esim. SQL:stä, mutta ei suoraan ratkaisuja harjoitustehtäviin tai harjoitustyöhön tai sen osiin.

  Suurin osa kurssin informaatiosta ja materiaaleista on julkaistu alasivuilla, joihin pääsee vasemman reunan valikosta. Jos et näe ko. valikkoa, saat sen esiin klikkaamalla vasemmassa reunassa olevaa menu-painiketta.

  Tervetuloa kevään 2024 Tietokannat-kurssille! Kurssin ensimmäinen luento on ma 5.2. klo 12:15-14 Kandidaattikeskuksen (Otakaari 1) salissa U2. Sen jälkeen luennot ovat Tietotekniikan talon (Konemiehentie 2) salissa T1. Periodeilla III ja V luennot ovat maanantaisin klo 12:15-14 ja periodilla IV tiistaisin klo 12:15-14. Viimeinen luento on 13.5.2024.

  Kurssilla on pakollinen 2-3 hengen ryhmissä tehtävä harjoitustyö, jonka ensimmäinen osa pitää palauttaa viimeistään 10.4. klo 20:00 ja toinen osa viimeistään 8.5. klo 20:00. Ennen palautusten määräaikoja järjestetään assistenttien neuvontatilaisuuksia. Harjoitustyön tehtävänanto julkaistaan A+-järjestelmässä, jonne työ myös palautetaan.

  Kurssilla on lisäksi viisi harjoitustehtäväkierrosta. Harjoitustehtävät eivät ole pakollisia, mutta niistä voi saada lisäpisteitä hyväksyttyyn tenttisuoritukseen. Harjoitustehtäväkierrosten palautusten määräajat ovat 2.3., 16.3., 6.4., 27.4. ja 18.5. klo 10:00 aamulla. Ennen harjoitustehtävien palautusten määräaikaa järjestetään harjoitustilaisuuksia, joissa voi kysyä harjoitustehtäviin liittyvistä asioista. Harjoitustehtävät julkaistaan A+-järjestelmässä, ja ne myös palautetaan sinne.

  Harjoitustyöneuvonta ja harjoitustilaisuudet järjestetään paikan päällä Otaniemessä.

  Lisäksi kurssilla on pakollinen tentti. Ensimmäinen tentti järjestetään salitenttinä Otaniemessä Sisuun merkittynä aikana 20.5.2024 klo 9:00-12:00. Ensimmäisen tentin lisäksi kurssista järjestetään kolme rästitenttiä lukuvuoden 2024-25 aikana (elo-syyskuun vaihteessa 2024, lokakuun 2024 arviointiviikolla sekä helmikuun 2025 arviointiviikolla).

  Kurssin vastuuopettajana toimii Kerttu Pollari-Malmi.