Topic outline

    • Osa 1: Virtuaalilaboratorio

      Opiskele ensin virtuaalisen laboratoriotilan sisällöt osoitteessa https://lab.aalto.fi/safety/fi/360/ ja etene sitten alla olevaan tenttiin.

      Ohjevideo: Virtuaalilaboratorion käyttöön voit tutustua myös ohjevideon avulla (kesto noin kolme minuuttia).

      Virtuaalilaboratoriossa ei ole tallennusmahdollisuutta, joten kierros alkaa alusta jos suljet selaimen. Sisältöjen läpikäymiseen kannattaa varata aikaa useita tunteja.

      Virtuaalilaboratorio

      Jos sinulla on teknisiä ongelmia virtuaalilaboratorion kanssa, kokeilethan ensin avata virtuaalilaboratorion jollain toisella internet-selaimella. Jos ongelmat jatkuvat, voit kysyä apua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen aaltolab@aalto.fi (suomeksi tai englanniksi)


      Osa 2: Tentti

      Kurssin läpipääsyyn vaaditaan hyväksytty suoritus alla olevasta laboratorioturvallisuustentistä.

      Virtuaalilaboratoriosta on käytettävissä myös versio, jossa kaikki huoneet ja aktiviteetit ovat heti vapaasti selattavissa (käytä alapalkista löytyviä valikkoja). Tämä versio voi olla hyödyllinen, jos olet jo tutustunut oppimateriaaleihin, mutta palaat tekemään tenttiä myöhemmin. 


    • Not available unless: You are a(n) Student
      Quiz icon
      Laboratorioturvallisuustentti Quiz

      Kun olet opiskellut virtuaalisen laboratoriotilan sisällöt, tee tämä tentti. Voit halutessasi pitää virtuaalilaboratorion auki samaan aikaan kun teet tenttiä. Tentissä ei ole aikarajaa, joten voit pitää välillä taukoja.

      1) Vastaa kaikkiin tenttikysymyksiin. Klikkaa "Tarkista"/"Check" jokaisen kysymyksen jälkeen saadaksesi välittömän palautteen vastauksestasi. Virheellisistä vastauksista voi tulla pistevähennyksiä.

      2) Tentti arvostellaan automaattisesti, kun palautat sen. Tentin hyväksytty suorittaminen vaatii vähintään 65% kokonaispisteistä.

      3) Voit uusia tentin niin monta kertaa kuin haluat. Tenttiin arvotaan uudet kysymykset jokaisella suorituskerralla.

      4) Kun olet läpäissyt tentin, saat suoritusmerkinnän kurssista kotiyliopistosi opintorekisteriin. Suoritusmerkinnän siirtyminen voi kestää useamman viikon.


    • Mitä tehdä, jos tentti ei näy?

      Laboratorioturvallisuustentti näkyy vain, jos olet kirjautuneena MyCoursesiin Aalto-tunnuksellasi.

      Muistathan aktivoida Aalto-tunnuksesi, jotta saat kurssin suoritettua ja kurssisuoritus kirjautuu sinulle oikein. Tunnuksen voit aktivoida käyttöösi osoitteessa https://salasana.aalto.fi/. Tunnuksen aktivoinnin jälkeen voi mennä useita tunteja ennen kuin MyCourses saa tiedon, että olet opiskelijana kurssilla ja saat tentin näkyviin.

      Jos sinulla on ongelmia Aalto-tunnuksesi kanssa, olethan yhteydessä sähköpostiosoitteeseen studies-chem@aalto.fi (mainitse viestissäsi kurssikoodi CHEM-EV05).