Topic outline

  • Tervetuloa Luontotekijät-kurssille!

    Aikataulu
    Kurssi jakautuu periodeille III-V ja luennot pidetään keskiviikkoisin klo 13.15-15 periodeissa III ja IV. Luentojen välissä on taukoviikkoja. Periodissa V opetusta on joka perjantai klo 9.15-12 yhdessä maisemarakentamisen kasvillisuuden kanssa. Tarkista kurssin opetuskertojen tarkka aikataulu Aikataulu-välilehdeltä. Kurssi alkaa ensimmäisellä geomorfologian luennolla keskiviikkona 10.1. klo 13.15 salissa U149 (Otakaari 1).

    Opettajat
    Kurssin opetuksesta vastaavat vierailevat luennoitsijat Elina Lehtonen, Heidi Salo, Rauni Varkia, Tuuli Rissanen ja Osmo Suominen. Vastuuopettajana toimii Riikka Äärelä. Kaikissa käytännön asioissa voi olla yhteydessä Riikkaan: riikka.aarela@aalto.fi

    Osaamistavoitteet ja asiasisältö

    Kurssilla tutustutaan luontotekijöiden merkitykseen maisemaekologisessa kokonaisuudessa ja maisemasuunnittelun perustana. Kurssilla opitaan tunnistamaan luonnonilmiöíden ja -elementtien pääpiirteet sekä teoriassa että käytännössä. 

    Kurssin aihekokonaisuudet ovat geomorfologia, hydrologia, klimatologia, ekologia ja kasvioppi. Opetuksesta vastaavat eri alojen asiantuntijat.

    Suorittaminen

    • Kurssin esseetehtävät (Geomorfologia, Hydrologia, Klimatologia, Ekologia)
    • Kasvintunnistustentti
    • Portfolio
    • Huomaa, että kurssilla on läsnäolovaatimus (80% opetuskerroista). Kurssilla on lähiluentoja sekä yhteisiä maastokäyntejä lähialueilla.
    Kurssin osatehtävät arvioidaan erikseen. Kurssiarvosana määräytyy tehtävien keskiarvona. Esseetehtävien painoarvo on 60 % (15 % / aihealue), kasvintunnistustentin 10% ja portfolion 30 % kurssiarvosanasta.