Topic outline

  • Hienoa, että haluat parantaa opiskeluhyvinvointiasi ja -taitojasi vertaistukea ja tutkittua tietoa hyödyntäen! Tämän kurssin käytyäsi tunnistat omaan opiskelukykyysi ja opiskeluhyvinvointiisi vaikuttavia tekijöitä sekä ymmärrät näiden merkityksen mielekkäästi sujuvan opiskelun kannalta. Lisäksi opit taitoja, joilla voit saavuttaa itselle merkityksellisiä opiskelutavoitteita uhraamatta omaa hyvinvointiasi.

    Etkö ole ilmoittautunut?

    Kurssi toteutetaan keväällä 2024 periodissa 4Löydät kurssin Sisusta hakemalla sen nimellä "Mind & Study - hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3 op)" tai kurssikoodilla CS-CV0005. Lue huolella kurssin aikataulu- ja muut ohjeet! Lisää kurssi Sisussa HOPSiisi ja ilmoittaudu ma 26.2.2024 klo 10 mennessä. Valitse ilmoittautuessasi yksi tarjolla olevista ryhmistä. Kurssin tavoite on tukea opinnoissa jaksamista, hyvinvointia ja menestymistä, mutta se ei ole hoidollinen ryhmä eikä siksi välttämättä sovellu tällä hetkellä hyvin haastavissa elämäntilanteissa oleville opiskelijoille.


    Kurssin rakenne ja sisältö

    Kurssin läpileikkaavana tarkoituksena on antaa sinulle työkaluja hyvinvoivaan opiskeluun. Rakenteessa on hyödynnetty YTHS:n opiskelukykymallia sekä Aallon opinto- ja uraohjauspsykologien verkkomateriaaleja. Taustalla on myös menetelmiä hyväksymis- ja omistautumisterapiasta. 

    Kurssilla perehdytään viikoittaisiin opiskelutaito- ja -hyvinvointiteemoihin:

    • Viikko 0: Ennakkotehtävä, jonka palautus ajallaan on myös edellytys kurssilla jatkamiselle ja pienryhmään pääsylle!
    • Viikko 1: Suuntana hyvinvoiva opiskelu. Viikko sisältää kurssin aloitustapaamisen Zoomissa ma 4.3.2024 klo 14.00-15.00.
    • Viikko 2: Merkityksellistä ajankäyttöä  
    • Viikko 3: Tilaa palautumiselle ja fokusta opiskeluun 
    • Viikko 4: Opiskelutekniikat: Miten minä opiskelen?  
    • Viikko 5: Pysähtymisen paikka – aikaa ajatuksille ja tunteille 
    • Viikko 6: Myötätuntoista minää etsimässä

    Teet kurssin kokonaan verkossa, ohjattuna verkkotyöskentelynä ja se etenee viikoittain. Jokainen viikko sisältää verkossa tehtäviä itsenäisiä harjoitteita sekä ryhmätapaamisen ryhmän itse sopimassa kanavassa. Huomaa, että kurssilla on vain yksi koko ryhmän yhteinen tapaaminen kurssin alussa. Kurssilla ei siis ole viikoittaisia luentoja.

    Kunkin kurssiviikon sekä yksilö- että ryhmätehtävät palautetaan kurssiviikon sunnuntaihin mennessä. Ryhmätyöskentely on keskeinen osa kurssia. Kurssilla harjoitellaan kannustavaa palautteen antamista ja vastaanottamista sekä yhteisten aikataulujen laatimista ja niihin sitoutumista. 

    Huomaa, että osallistuminen edellyttää ennakkotehtävän palauttamista annetussa aikataulussa eli 3.3.24 klo 20 mennessä

    Arviointi

    Kurssi arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Kurssin hyväksytysti suorittaminen edellyttää viikoittaisten tehtävien tekemistä, pienryhmätyöskentelyyn osallistumista ja annettujen tehtävien palauttamista annetussa aikataulussa.