Översikt


    • Vastuuopettajan muisti- ja tehtävälista kesäkandiseminaarissa

       

      Tausta

      Kesäkandiseminaarimahdollisuus tarjotaan Aallossa lähes kaikille tekniikan alan pääaineille. Kesäkandiseminaaria koordinoi Markus Turunen, joka toimii myös kahdessa pääaineessa kandiseminaarien vastuuopettajana. Koordinaattori suunnittelee toiminnan reunaehdot ja valmistelee opetusalustana toimivan MyCourses-työtilan sekä kurssille ilmoittautumisen oodin kautta (JOIN.kand). Sinulla on vastuuopettajana oikeus katsoa Sisusta kurssille ilmoittautuneet opiskelijat (Join.kand...). Järjestelmän teknisistä syistä johtuen, opiskelijat eivät ole valmiiksi ryhmiteltyinä pääaineittain. Saat selville omat opiskelijasi tutustumalla Sisussa kurssin ilmoittutumistietoihin tarkemmin (sarakkeet K, L, M, ja N kertovat opiskelijan koulun ja pääaineen). Poimi sieltä omat opiskelijasi ja seuraa heidän etenemistä kurssin aikana. Jos et näe ilmoittautumisia, kerro asiasta Markukselle, niin lisäämme sinulle oikeudet järjestelmään. Lisäksi koordinaattori kutsuu kokoon kurssin opettajat, pajojen vetäjät ja vastuuopettajat sekä valvoo yhteiskandiseminaarin yhteisiä opetustapahtumia. Muilta osin koordinaattori EI vastaa, eikä voisikaan vastata, pääainekohtaisten vastuuopettajien tehtävistä Aalto-yliopiston eri kouluissa. Alla on lueteltu pääainekohtaisen vastuuopettajan päätehtävät.

       

      Pääainekohtainen vastuuopettaja

      Tehtävänäsi tällä yhteiskurssilla on huolehtia seuraavista asioista:

      1. Päätä oletko mukana kesäkandiseminaarissa ja ilmoita siitä mahdollisimman pian koordinaattorille.

             o   Jos et ole enää kandiseminaarin vastuuopettaja, ilmoitatko seuraajasi nimen koordinaattorille

             o   Tarkista MyCoursesista osiosta "Pääainekohtaista erityistietoa", että siellä on sinun pääaineellesi pääainekoodin mukaan nimetty kansio (esim. ENGXXX), jossa voit tiedottaa omaille opiskelijoillesi teidän pääaineen erityispiirteistä (esim. kaikki osasuoritteet on pakko suorittaa kurssin aikana hyväksytysti) tai loppuseminaarin aikatauluista ja opponointivastuista. Sinulla on vastuuopettajana opettaja oikeudet MyCoursessa, joten voit lisätä sinne kansion ja siihen haluamasi sisällön.

      2. Katso Sisusta opiskelijat, jotka ovat ilmoittautuneet kurssillesi (Join.kand) 

      2.1 Ota yhteyttä oman pääaineesi opiskelijoihin ja ohjeista heitä oman pääaineesi kandiaiheen ja ohjaajan saamisen käytännön asioista. Eri korkeakouluilla ja pääaineilla koulujenkin sisällä on eroja näissä prosesseissa. Kannattaa ottaa yhteyttä ensimmäisen kerran noin 2-3 viikkoa ENNEN kurssin avausluentoa, koska aktiivisimmat opiskelijat haluaisivat aloittaa kandityön tiedonhaun ja kirjoittamisen jo ennakkoon. Tarkista vielä yksi (1) päivä avausluennon jälkeen ilmoittautumistilanne omaan pääaineeseesi ja ota yhteyttä niihin opiskelijoihin, jotka ovat ilmoittautuneet aiemman tarkastuksesi jälkeen.

      3. Osoita oman pääaineesi opiskelijalle ohjaaja ja aihe sekä kirjaa nämä muistiin itsellesi.

      4. Järjestä kurssin lopussa (elo-syyskuun vaihteessa) loppuseminaari oman pääaineesi opiskelijoille. Tiedota opiskelijoille loppuseminaareista aika, paikka ja esiintymisjärjestys sekä määrää opponoinnit.

             o   Ruotsiksi kandityönsä laativat opiskelijat osallistuvat Aallon yhteiseen loppuseminaariin. Sinun ei tarvitse kutsua heitä omaan suomeksi tai englanniksi kanditöitään esittelevien opiskelijoidesi loppuseminaariin. Henrik Wallén koordinoi ruotsinkielisen seminaarin toimintaa ja järjestää loppuseminaarin näille opiskelijoille.

      5. Jaa oman kandiseminaarisi opiskelijoille opponointivastuut hyvissä ajoin ennen loppuseminaaria. Tiedota opiskelijoille opponointiparit.

      6. Arvioi normaalin käytäntösi mukaisesti opiskelijoidesi kandiseminaarikurssit syyskuun aikana ja saata kurssin suoritustiedot opintorekisteriin.

             o   Koordinaattori lähettää arviointia tukevaa tietoa kurssin lopussa koskien opiskelijan seminaariaktiivisuutta ja muiden harjoitteiden tekoa.

                  §  Tieto siitä, onko kaikki suoritteet tehty ja voiko kurssin hyväksyä.

                  §  Tietoa siitä, noudattiko opiskelija määräaikoja. Jos ei noudattanut, se tulisi näkyä osaltaan arvosanaa alentavana tekijänä kokonaisarvioinnissa. Pääainekohtainen vastuuopettaja voi itse päättää, millä painoarvolla huolellisuus eli opiskelijan kyky johtaa omaa itsenäistä opinnäyteprojektia huomioidaan arvioinnissa.

                  §  Kypsyysnäytteet suoritetaan seminaarissa tekstipajatyöskentelyyn integroidusti. Jos opiskelija on suorittanut pajat hyväksytysti kurssin aikana, hänelle ei tarvitse laatia erikseen kypsyysnäytekoetta.