Topic outline

  • All information som specifikt berör den svenskspråkiga gruppen på sommarkandidatseminariet finns samlat på denna sida. Om du deltar i den svenskspråkiga gruppen gäller följande:

    1. Ämne och handledare fås via huvudämnet. Se alltså de finskspråkiga huvudämnesspecifika instruktionerna eller kontakta ditt huvudämnes ansvarslärare ifall det inte finns andra instruktioner.
    2. Delta i undervisningen, gör uppgifterna och delta i det svenskspråkiga slutseminariet enligt instruktionerna nedan.


    Om du skriver arbetet på svenska väljer du givetvis den svenskspråkiga gruppen. Ifall ditt skolbildningsspråk är svenska och du väljer att skriva arbetet på engelska kan du också gärna delta i den svenskspråkiga gruppen. Ifall du skriver arbetet på finska deltar du i den finskspråkiga undervisningen och presenterar arbetet i huvudämnets eget slutseminarium.

    Om ditt skolutbildningsspråk är svenska och du skriver arbetet på engelska eller finska ska du skriva ett mognadsprov på svenska i form av ett sammandrag. Information om mognadsprovet finns här.

    Kontakta Henrik Wallén om du har allmänna frågor om den svenskspråkiga delen av kandidatseminariet. Kontakta Sofia Sevón om din fråga gäller undervisningen i vetenskapligt skrivande, textverkstäderna eller mognadsprovet. Kontakta Jari-Pekka Välimaa om din fråga gäller muntlig framställning eller talverkstäderna. (e-post: fornamn.efternamn@aalto.fi)

    • Forum icon
      Forum för kandidatseminariet på svenska
      Not available unless: You belong to Kandidatseminariet på svenska

      Här ges information som bara gäller den svenska gruppen. Om du har en fråga som gäller gruppen kan du också ställa den här.

    • Lämna in version 1 här senast sö 16.6. I det här skedet borde arbetet vara klart avgränsat och en stor del av informationssökningen klar så att du efter att handledaren kommenterat den här versionen kan jobba vidare självständigt resten av sommaren. Arbetet bör också innehålla en del färdig text för textverkstad 1.

      Kom ihåg att berätta för handledaren att du har lämnat in arbetet här (eller skicka en kopia per e-post ifall hen föredrar det). Kom också överens med handledaren om tidtabellen för eventuella mellanversioner före version 2.

      OBS: Om du skriver på engelska skall du lämna in arbetet i inlämningslådan för English Workshop 1. (Låt bli att lämna in här i så fall.)

    • Onsdag 19.6 kl 9–11 i sal M205 (Otsvängen 1)

    • Lämna in din version 2 här om du skriver på svenska.

      Om du skriver på engelska skall du lämna in Draft II for English workshop 2.

    • Scheduler icon
      12–16.8 – Textverkstad 2 (boka tid senast 31.7) Scheduler
      Not available unless: You belong to Kandidatseminariet på svenska
    • Lektionsdokument och -material hittar du i denna mapp.

    • Forum icon
      19.8/23.8 – Skriftlig opponering Forum
      Not available unless: You belong to Kandidatseminariet på svenska
    • På talverkstaden tränar du på att hålla den presentation du sedan kommer att hålla på slutseminariet. Ju mer färdig din presentation är, desto bättre chans har du att få relevant respons. Alla presentationer hålls på svenska och längden bör vara 10 minuter.

    • View Make a submission Receive a grade

      Gör den här uppgiften när du har fått tillgång till inspelningen av din presentation. Titta på videon och svara sedan på frågorna som du hittar via den här länken. Skriv till sist "frågorna besvarade" eller något liknande som svar på den här inlämningsuppgiften. 

    • Material och länkar som inte hör till någon viss lektion hittas här.