Topic outline

 • Etusivu

  Hei!


  Tervetuloa kurssille!

  Kurssi pidetään siis touko- ja kesäkuussa 2024. Ensimmäinen luento on 14.5. tiistaina ja viimeinen luento on  keskiviikkona 12.6..

  Kurssi suoritetaan ns. hybridi periaatteella eli osa opetuksesta on lähiopetusta ja osa on etäopetusta. 

  Etäopetuksessa käytämme Zoom:a sekä luentotilaisuuksien että laskuharjoitustilaisuuksien  yhteydessä. (Laskuharjoitus tilaisuuksissa käytössä on mahdollisesti myös MsTeams:a ja/tai  Zulup:a.)

  Kurssilla ei ole välikokeita. Kurssin voi siis suorittaa vain suoraan loppukokeella. Kurssilla on laskuharjoituksia ja laskuharjoitusten tekemisestä saa lisäpisteitä. Laskuharjoituksissa on mahdollisesti joitakin tuntitehtäviä, jotka tosin palautetaan kuten kotitehtävät kurssin Mycourses sivulle. Pääpaino harjoituksissa on kuitenkin kotitehtävillä joista saa lisäpisteitä loppukoetta varten.

  Lisäksi kurssilla on todennäköisesti 1 lisälaskuharjoitus; ns. Laskuharjoitus Extra. Näissä harjoituksissa kukin tehtävä arvostellaan siten, että maksimi on 3 tai 4. Nämä Extra laskuharjoituskierrokset skaalautuvat omalla tavallaan pisteiksi Y pistettä. Nämä tehtävät antavat vielä mahdollisuuden kurssin lopussa lisätä laskuharjoituspisteiden määrää. Näiden tehtävien olemuksesta lisätehtävinä tarkemmin kurssin muilla sivuilla.

  Laskuharjoitukset eivät siis ole pakollisia ja arvosana määräytyy kahdella eri tavalla lasketusta arvosanasta. Enemmän tietoa tästä asiasta on "Kurssin suorittaminen" osiossa. Lisäyksiä ja tarkennuksia kurssin suorituskriteereihin liittyen ilmoitetaan vielä mahdollisesti kurssin ensimmäisen viikon aikana. 

  Kurssille toivotaan runsasta osanottoa. Vuosina 2014-20 kesän Diff. Int. 2 ja tämän Todennäköisyyslaskennan kesäkurssin on suorittanut hyvin monenlaisilla lähtötiedoilla kurssille tulleita niin Aalto- yliopiston päivä- kuin aikuisopiskelijoita ja Avoimen yliopiston opiskelijoita. Silloin siis tämä kurssi oli loppukesällä.


  Kurssin tenttiin 19.6.2024  ei tarvitse ilmoittautua. Uusintatenttiin elokuussa täytyy ilmoittautua Sisu:ssa. Kurssille täytyy siis toki joka tapauksessa ilmoittatua Sisu:ssa

  Koska opiskelijat ovat paljon töissä kesäaikaan, niin työesteen tai muun hyväksytyttävän esteen kohdalla laskuharjoitusten suorittamista kannattaa tiedustella minulta (Markku Malmivuori). Tämä siis siinä tapauksessa mikäli asia ei selviä kurssin Mycourses sivuilla. 

  Aalto-yliopiston opiskelijat ilmoittautuvat kurssille Sisu:ssa ja Avoimen yliopiston opiskelijoille tietoa ilmoittautumisesta löytyy Avoimen yliopiston sivuilta.


  Tarkemmat tiedot  luento ja laskuharjoitus ajoista löytyvät Sisu:sta ja ne päivittyvät tänne kurssin Mycourses sivuille. Etäopetus aikoihin voi kuitenkin tulla vielä muutoksia.Tarkka kurssin viikon aikataulu ilmoitetaan vielä erikseen kurssin sivulla kunkin viikon alussa kurssin sivulla "Etusivu" kohdassa "Kurssin aikataulu"; sunnuntaina tai viimeistään maanantaina.

  Pahoittelen viivettä tietojen päivityksissä. Tämä johtuu mittavista muista töistä huhtikuussa.


  Tarkemmat tiedot kurssin suoritustavoista löytyy tämän Mycourses kurssin sivuston muista osioista sitä mukaa kun ne päivittyvät.  Kevät ja kesän odotus terveisin Markku Malmivuori


  • Not available unless: You are a(n) Student
   Page icon
   Kurssin aikataulu Page

   Sisu:ssa ilmoitettuun aikatauluun voi tulla kurssin tuleville viikoille joitakin muutoksia. Pahoittelen mahdollisia muutoksia ja viivettä aikatauluun liittyvän ilmoituksen suhteen. SiSU:ssa aikataulu muutokset eivät päivity kovin nopeasti kurssin sivulle.

   Tämän vuoksi voimassa oleva kurssilla noudatettava aikataulu on alla ja päivittyy alle kunkin viikon osalta.