Topic outline

  • Tuotejohtamisen projekti 2025

    Kurssin sisältö

    Kurssin ydin on ryhmässä tehtävä tuotejohtamisen projekti, jossa keskitytään erityisesti tuotteen kehittämiseen ja uudistamiseen.

    Alussa ryhmä tunnistaa, määrittelee ja validoi tarpeen. Toisessa vaiheessa ryhmä etsii tarvetta vastaavan kumppanin, ja kolmannessa vaiheessa tarkennetaan kehityksen tarpeita ja mahdollisuuksia. Lopputuloksena on kumppanille muotoiltu, kokeiluita painottava tuotestrategia tuotteen kehittämiseksi. 

    Kurssin arviointi perustuu projektin aikana syntyviin välituloksiin sekä kurssin lopussa kumppanille muotoiltuun, paketoituun ja siirrettyyn tuotestrategiaan. Lopputuloksissa arvioidaan erityisesti arvoa ja osuvuutta, eli kuinka hyvin tuote vastaa käyttäjän ja kumppanin tarpeita,kuinka toteuttamiskelpoiseksi suunnitelma on laadittu, ja mihin toimiin kumppani ryhtyy sen perusteella.


    • Kenelle kurssi on?

      Kurssi on kaikille avoin, eikä kenellekään pakollinen. Kurssi on...

      1. Vaihtoehtoinen suoritustapa "Käyttäjälähtöinen tuotekehitys" -kurssille (SCI-C1002). Tuotantotalouden opiskelijoille kurssit ovat ohjelmassa "joko-tai"-merkinnällä, ja myös muille SCI:n opiskelijoille kurssi korvaa Käyttäjälähtöisen.
      2. Valinnainen Aaltonaut-ohjelmassa
      3. Vapaavalintainen kaikille muille.

      Osallistujamäärä on rajattu, mutta millään ohjelmalla ei ole etusijaa. Kurssi on suunniteltu ensimmäiseksi projektikurssiksi. Pohjatiedoiksi riittää "TU-A1100 Tuotantotalous"

      Pitäisikö käydä Tuotejohtaminen vai Käyttäjälähtöinen?

      Kummatkin ovat ryhmässä tehtäviä projektikursseja ja kummassakin kehitetään tuotetta. Tärkeimmät erot ovat fokuksessa ja raameissa.

      Fokus: Jos kurssin raameilla ei ole väliä, kannattaa valitse se, mikä kiinnostaa enemmän: tuotekehitys vai tuotejohtaminen:

      - Tuotekehityksessä painottuvat käyttäjäymmärrys, designprosessi ja -työkalut sekä tuotteen ominaisuuksien testaaminen erilaisten prototyyppien avulla. 

      - Tuotejohtamisessa painottuu käyttäjien tarpeiden lisäksi tuotteen liiketoiminnalliset ja tuotannolliset ominaisuudet. Tuotteen ominaisuuksia testataan yksinkertaisemmilla protoilla, mutta ne koskevat laajemmin tarpeen, designin, toteutettavuuden sekä liiketoiminnan oletuksia. 

      Raamit: Kumpikin kurssi perustuu ryhmän itse määrittämään aiheeseen, joten kummallakin kurssilla on laajat vapausasteet. ja avoin suunta. Kummallakin kurssilla on myös selkeät, tavoitetta vastaavat vaiheet. "Tuotejohtamisen projektissa" ryhmällä on kuitenkin enemmän designparametreja (ks. fokus), ulkoinen kumppani sekä yksinomainen vastuu projektin etenemisestä. "Käyttäjälähtöinen tuotekehitys" rakentuu selkeämmin kurssin tehtäviin ja tarjolla on enemmän ohjausta.

      Mikäli haluat erityisen paljon vapautta ja vastuuta, ja sinua kiinnostaa tuotteessa myös sen liiketoiminnalliset ominaisuudet, "Tuotejohtamisen projekti" sopinee sinulle kuin nenä päähän.


    • Kurssin aloitus

      Kurssi alkaa 6.1 ensimmäisillä, alustavilla tehtävillä (ryhmäilmoittautuminen & pohjakysely). Ensimmäinen luento on 7.1 klo 14-16 U9 (kandikeskus).

      Kurssin aikataulu koostuu koko kurssin yhteisistä tapaamisista, ryhmäkohtaisista priorisointitapaamisista, sekä projektin osapalautuksista. Tärkeimmät DL:t ja palautukset ensimmäisillä viikoilla ovat seuraavat:

      5.1.Ilmoittauminen kurssille
      6.1

      Ilmoittautuminen projektiryhmään & Omat alustavat teemat
      7.1.
      Ensimmäinen luento & työpaja (U9)
      8.1.Luento & työpaja (U9)
      13.1.


      DL: Puhelinhaastattelu teeman taustoitukseksi
      DL: Kuinka uudet ideat kehittyvät
      14.1.Luento & työpaja (U9)

    • Not available unless: You are a(n) Student
      Scheduler icon
      Esityssparraus Scheduler