Enrolment options

Huomaa! Kurssikuvaus vahvistetaan kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan ja esimerkiksi osaamistavoitteet, arviontimenetelmät ja keskeinen sisältö pysyvät pääsääntöisesti samana. Kullakin toteutuskerralla voidaan kuitenkin kurssiesitteen avulla tarkentaa ja muuttaa kurssin toteutustapaa, kuten kontaktiopetuksen järjestämistapaa, arviointimenetelmien painotusta tai materiaaleja.

OSAAMISTAVOITTEET

Kurssin käytyään opiskelija hahmottaa arkkitehtuuriin liittyvien näkökulmien ja arvojen kulttuurisidonnaisuuden, moniarvoisuuden ja monitieteisyyden. Opiskelija tunnistaa arkkitehtuurin modernin aatehistorian tärkeimmät kehitysvaiheet ja osaa sijoittaa keskeisimmät modernin ajan arkkitehtuuriteoreettiset ilmiöt, teoreetikot, koulukunnat ja käsitteet laajempaan viitekehykseen. Opiskelija osaa tarkastella arkkitehtuuria koskevia kannanottoja kriittisesti, vertailla eri teoreettisia näkökulmia keskenään ja muodostaa omia kannanottoja arkkitehtuuriteoreettisiin kysymyksiin itsenäisesti ja analyyttisesti. 

Laajuus: 3 - 6

Aikataulu: 06.09.2024 - 29.11.2024

Vastuuopettaja (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Anni Vartola

Kurssin yhteystiedot (koskee tätä kurssikertaa):

Yhteydenotot sähkäpostitse anni.vartola@aalto.fi.

Kurssin CEFR-taso (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Opetuskieli ja suorituskielet (koskee tätä kurssikertaa):

Teaching language: Finnish. Languages of study attainment: Finnish, Swedish

SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS

Sisältö
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Johdantokurssi arkkitehtuurin teoriaan. Perehdytään arkkitehtuurin modernin aatehistorian keskeisimpiin ilmiöihin ja arkkitehtuurin teorian työskentelytapoihin ja käsitteistöön. Kurssilla luetaan arkkitehtuuria teoretisoivia kirjoituksia, keskustellaan niistä, tehdään teoreettisia analyyseja ajankohtaisista ilmiöstä, harjoitellaan kriittistä havainnointia ja laaditaan esitelmiä ja keskustelualustuksia. 

     

  • koskee tätä kurssikertaa

    Arkkitehtuurin teoria 1 -kurssi on tiivistahtinen johdantokurssi arkkitehtuurin teorian monipuoliseen ja -arvoiseen maailmaan. Toisin kuin kurssin virallinen nimi antaa ymmärtää, kurssilla ei juurikaan ole luennointia, vaan kyseessä on seminaarityyppinen tapaamisten sarja, jossa keskustellaan kurssimateriaalin herättämistä ajatuksista ja opiskelijoiden omista kysymyksistä ja havainnoista. Kurssin voi suorittaa joko 3:n tai 6 op:n laajuisena.

Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Hyväksytty kurssisuoritus edellyttää läsnäoloa kaikilla kurssin tapaamiskerroilla ja annettujen tehtävien suorittamista. Jokaiselle tapaamiskerralle on oma lukupakettinsa ja tehtävänsä. Poissaolojen korvaamisesta sovitaan yksilöllisesti.

     

  • koskee tätä kurssikertaa

    Kurssi arvostellaan hyväksytty/hylätty. Peruspaketin (3 op) tapaamissa on läsnäolopakko. Hyväksytty suoritus edellyttää lisäksi kaikkien kurssiin kuuluvien tehtävien suorittamista (valitussa laajuudessa). 

    Poissaolot voi korvata erikseen sovittavalla lisätehtävällä (yleensä kirjallisuusreferaatti, näyttelyarvio tms. pieni kirjoitustehtävä). Kirjallisen työn ohjeellinen pituus on 600 sanaa / 2 sivua. Vaihtoehtoisesti opiskelija voi pitää lisätehtävästä suullisen esitelmän koko luokalle (ohjeellinen kesto 10–15 minuuttia).  

Työmäärä toteutustavoittain
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kurssin peruslaajuus on 6 op, mutta kurssin voi suorittaa myös 3 op:n laajuisena. 6 op:n suorituksen työmäärä on 165 h sisältäen 18 h ohjattua työskentelyä ja 147 h itsenäistä työskentelyä. Kurssiin kuuluu luentoja, teoreettisten tekstien lukemista (suomeksi ja englanniksi) ja niistä tehtäviä yhteenvetopohdintoja sekä soveltavien arkkitehtuurihavaintojen tekemistä. Kurssilla käytetään digitaalisia opetusmenetelmiä, etäopiskelu on mahdollista.

  • koskee tätä kurssikertaa

    Kurssin minimilaajuus on 3 op (80 h), joka sisältää seuraavan määrän työskentelyä:
    •    15 h ohjattua työskentelyä tapaamiskerroilla (6 kertaa à 2,5 h)
    •    noin 65 h lukemista ja kirjoittamista (yhteensä 6 kirjoitelmaa) tapaamisten välillä (LUE ja KIRJOITA -osiot)

    Kurssin voi suorittaa myös 6 op:n laajuisena, jolloin opiskelija suorittaa edellisten lisäksi:
    •    noin 53 h (n. 1,5 työpäivää / kurssiviikko) omaehtoista tiedonhankintaa ja esitysten (6 kpl) laatimista (HAVANNOI-osio)

PERUSTIETOJA

Oppimateriaali
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kurssiin kuuluva lukemisto jaetaan pdf-muodossa ja/tai verkkolinkkeinä kurssin alussa kurssin MyCourses-työtilassa.

Korvaavuudet
Esitiedot
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Esitiedot

LISÄTIETOJA

Lisätietoja
Kurssin aikataulu
  • koskee tätä kurssikertaa

    Perusosio ja Havainto-osio kokoontuvat vuoroviikoin. Perusosio kokoontuu kampuksella, Havainto-osio etänä Zoomissa.

Guests cannot access this workspace. Please log in.