Enrolment options

Huomaa! Kurssikuvaus vahvistetaan kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan ja esimerkiksi osaamistavoitteet, arviontimenetelmät ja keskeinen sisältö pysyvät pääsääntöisesti samana. Kullakin toteutuskerralla voidaan kuitenkin kurssiesitteen avulla tarkentaa ja muuttaa kurssin toteutustapaa, kuten kontaktiopetuksen järjestämistapaa, arviointimenetelmien painotusta tai materiaaleja.

OSAAMISTAVOITTEET

Kurssi johdattaa pohjoismaisen sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun tradition ymmärtämiseen sekä tutustuttaa sisustusarkkitehtuuriin vaikuttaviin uusiin kulttuurisiin ilmiöihin. Kurssilla tutustutaan sisustusarkkitehtuurissa ja kalustesuunnittelussa käytettäviin teknologioihin ja suunnittelumenetelmiin. Kurssin jälkeen opiskelija tuntee sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun käyttämien valmistustekniikoiden perusteet ja tuntee aalto yliopiston tarjoamista mahdollisuudet. Lisäksi hänellä on perusymmärrys teknologian ja taiteellisen ilmaisun vuorovaikutuksesta.


Tavoitteena on antaa ymmärrys sisusarkkitehdin työn luonteesta ja erilaisista rooleista työelämässä. Kurssin aikana kuullaan puheenvuoroja työelämässä aktiivisesti toimivilta sisustusarkkitehdeilta. Sen lopussa opiskelija hahmottelee oman, kuvitteellisen työprofiilinsa sisustusarkkitehtina harjoitustöin ja esityksin. Näin hän kykenee täsmentämään omia suuntautumisvaihtoehtojaan opiskelujen edetessä.

Laajuus: 3

Aikataulu: 25.10.2024 - 29.11.2024

Vastuuopettaja (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Martin Relander, Pentti Kareoja

Kurssin yhteystiedot (koskee tätä kurssikertaa):

Kurssin CEFR-taso (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Opetuskieli ja suorituskielet (koskee tätä kurssikertaa):

Teaching language: Finnish. Languages of study attainment: Finnish, Swedish

SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS

Sisältö
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kurssi koostuu luennoista, vierailuista Aalto-yliopiston pajoilla ja studiolla, tapaamisista sekä ryhmätehtävästä, jonka toteutetaan raporttina jostakin kulttuurin- tai teknologian kannalta mielenkiintoisesta suomalaisesta sisustuksesta. Raportissa ryhmät arvioivat valitsemansa kohteen laatua ja erityisyyttä. Ryhmät laativat raportin sekä esittelevät kohteen yhteisessä presentaatiotilaisuudessa, jossa ryhmät saavat palautetta työstään.


    Kurssilla opiskelija oppii arvioimaan erilaisia sisustusarkkitehdin toimintamalleja ja syventää käsitystään alalla toimimisen moninaista mahdollisuuksista. Lisäksi hän laajentaa tietojaan ja taitojaan suuntautumisvaihtoehdoista jotka ovat hänen oman tulevaisuutensa kannalta mielenkiintoisia.

Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Luennot, vierailut, ryhmätyöskentely, tutkielmaraportti, presentaatio.

    80% läsnäolo, presentaatio, raportti. Arviointi perustuu ryhmän tutkielma oivaltavuuteen, paneutuneisuuteen ja huolellisuuteen sekä kykyyn esitellä ryhmän valitsema näkökulma muille presentoimalla ja raportissa.

Työmäärä toteutustavoittain
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Luennot, ryhmäkeskustelut, tutustumiskäynnit 30 h

    Itsenäinen ja ryhmätyö kirjallisuus- ja harjoitustehtävien parissa 40 h

    Kritiikit 11 h

PERUSTIETOJA

Oppimateriaali
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Luennoilla esitetty materiaali ja ilmoitettu kirjallisuus.

Korvaavuudet
Esitiedot
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Esitiedot

SDG: Kestävän kehityksen tavoitteet

    9 Kestävää teollisuutta, innovaatioita ja infrastruktuureja

    11 Kestävät kaupungit ja yhteisöt

LISÄTIETOJA

Lisätietoja
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Opetuskieli: suomi

    Opetusperiodi: 2024-2025 Syksy II
    2025-2026 Syksy II

    Ilmoittautuminen:

    Min. 5 opiskelijaa, Max. 22 opiskelijaa
    Sisu. Kursseille ottamisen priorisointijärjestys Aalto ARTSissa vahvistettujen priorisointikriteereiden mukaisesti https//www.aalto.fi/fi/palvelut/kursseille-ilmoittautuminen-ja-priorisointijarjestys-taiteiden-ja-suunnittelun  

Guests cannot access this workspace. Please log in.