6. Picasso työ

Picasso työ

 

Työn koko on vapaa ja skaalattavissa, koska kyseessä on vektorigrafiikka. Tee pohjaksi kuitenkin vähintään 4A (pitemmän sivun pituus vähintään 840 pikseliä). Art board toolilla, jonka löydät työkalupakista käden läheltä, voit muokata pohjan kokoa. 

 

Pistä pohjakuva alimmalle layerille ja layer silmän vierestä lukkoon. HUOM: kopioi kuva uuteen tiedostoon, älä tee suoraan Illustratorissa avattuun kuvaan, koska silloin et saa swatcheseja näkyviin normaalilla tavalla 

 

Tee oma layer viivoille. Tämä layer tulee päällimmäiseksi. Aloita viivoilla.

 

Kun viivat on valmiit, voit tehdä kolmannen väritys layerin keskimmäiseksi layeriksi ja tehdä siihen värityksen muodoilla. Väritys tehdään ääriviivojen alle pentoolilla. 

 

TEHTÄVÄN TAVOITTEET

 

viivat ja väritys ovat omilla layereillään

olet tarpeentullen tehnyt omia ratkaisuja ja ehkä yksinkertaistanut muotoja

olet käyttänyt paksuustyökalua ja eri pakuisia viivoja

värityksessä olet tehnyt omia ratkaisuja, etkä suoraan kopioi Picasson maalauksen värimaailmaa (tsekkaa inspiraatio file ja sieltä väripaletti kohdat, joita katsottiin tunnilla)

 

Videot:

Tsekkaa videolistasta ainakin:

 

Profiiliviiva (vene profiili)

 

Viiva, paksuus

 

Vektoritussaus (samaa mitä tehtiin Picasso-maalausten kanssa)

 

Vektoriväritys

 

 

 

 

Vinkkejä: 

pohjakuvan opacityä voi alentaa niin, että näet paremmin. Valitse kuva aktiivisesti ja muokkaa kuvan opacity ylävalikosta. 

 

Jos tekemäsi viiva palautuu aina tavalliseen viivaan, tsekkaa ylävalikon Window -> Appearence -> josta avautuu ikkuna. Ikkunan oikeassa yläkulmassa on kolme viivaa, klikkaa sitä. Klikkaa POIS KOHTA New Art Has Basic Appearence. Nyt viivasi toistuu aina samanlaisen.

 

Jos teet paksuustyökalulla muutoksia, nämä muutokset toistuvat edelleen. Siksi on hyvä, että sinulla on työ sivussa ikään kuin malliviivoja. Klikkaamalla mustalla nuolella malliviivaa ja sitten suoraan p (pikanäppäin pentooliin) saat malliviivasi mukaista viivaa. 

 

Alla olevassa kuvassa veneprofiili, jota suosittelen käyttämään tehtävässä. 

kuva