Anacondan asennusohje

Tämä ei päde syksyn 2022 kurssilla (ks. alla): Aloita menemällä sivulle https://www.anaconda.com/products/distribution#Downloads

Valitse käyttöjärjestelmä, jota käytät ja lataa Python 3.9 tai uudempi.

HUOM! Tärkeä poikkeus syksyn 2022 kurssin osalta! Anacondan uusimpaan versioon Anaconda3-2022.05 sisältyy valitettavasti rikkinäinen versio Spyder-editorista (ohjelmat, joissa luetaan käyttäjän syötteitä input-funktiolla, eivät toimi). Ratkaisu on asentaa toiseksi uusin versio Anaconda3-2021.11. Suorat linkit näihin versioihin:

Windows: https://repo.anaconda.com/archive/Anaconda3-2021.11-Windows-x86_64.exe

MacOS: https://repo.anaconda.com/archive/Anaconda3-2021.11-MacOSX-x86_64.pkg

(nuo linkit on siis poimittu Anacondan virallisesta tiedostoarkistosta: https://repo.anaconda.com/archive/).

Jos olet jo asentanut Anacondan uusimman version Anaconda3-2022.05 ja Spyder antaa sinulle 1. kierroksen tehtävissä virheilmoituksen "got an unexpected keyword argument 'separator'", ratkaisu on poistaa Anacondan asennus ja asentaa toiseksi uusin versio.

Anaconda installers

Kun asennustiedosto (esim. Anaconda3-2020.02-Windows-x86_64.exe) on latautunut, käynnistä se ja seuraa asennusohjetta.

 



  


*** HUOM! TÄRKEÄÄ TIETOA ASENNUSKANSIOTA KOSKIEN*** 
Kun valitset sijainnin, jonne Anaconda asennetaan, pidä huoli, että kansion hakemistopolussa ei ole välilyöntejä tai ääkkösiä (ks. kuva alla). Windows 10 -koneilla hyvä asennuskansio on esimerkiksi C:\Users\<tunnus>\Anaconda3
(mutta tunnuksessa ei saa olla välilyöntejä, ääkkösiä tai muita erikoismerkkejä!). Toinen vaihtoehto on esimerkiksi C:\Apps\Anaconda3 (jos sinulla on oikeudet luoda uusi kansio C:\Apps).





Viimeisessä asennusruudussa poista valinta kahdesta vapaaehtoisesta valintaruudusta, klikkaa ”Finish” nappia ja Anaconda on asennettu.


Spyder-kehitysympäristön saat avattua esimerkiksi kirjoittamalla spyder Windowsin aloitusvalikkoon ja avaamalla sovelluksen. Oppimateriaalin seuraavalla sivulla on Spyderin käyttöohjeita.