Kurssin lähiopetuspäivät ovat Keskiviikkoisin ja perjantaisin keramiikkastudiolla 26.4.-2.6.

Kurssin opettaja Eeva Jokinen on paikalla Keskiviikkoisin 9-12 ja Perjantaisin 9-14, POIKKEUKSENA viikko 19 (10. & 12.5.), jolloin Eeva on paikalla Ke klo 9-14 ja Pe 9-12. Helatorstain jälkeinen perjantai on normaali opetuspäivä. Iltapäivisin teitä opastaa ja auttaa kurssiassistentti Sandra Prami, joka on paikalla kurssipäivinä klo 13-17.

Läsnäolo Eevan opetuksen aikaan on osa kontaktiopetusta ja siihen pätee 80% läsnäolosääntö.

ENNAKKOTEHTÄVÄ tulee olla tehtynä ennen kurssin alkua! Ennakkotehtävän tekemiseen menee sinulta noin 25 minuuttia.

Kurssin teoriaopetus on saatavilla videomuodossa.  Yhteisluentojen sijaan jokainen kurssilainen katsoo omalla ajallaan luentovideot ja tekee niistä muistiinpanoja. Katso videot vimeistään toisen kurssiviikon aikana.

Jokaisen kurssiviikon aluksi kokoonnutaan yhteen ja tarkastellaan prosessin vaiheita, sekä voitte kysyä kysymyksiä joita luentojen pohjalta on kenties herännyt. Tämän jälkeen on opetusdemoja, jonka jälkeen pääsette työskentelemään itsenäisesti. 

Studiolla on mahdollista työskennellä kurssin ajan myös lähiopetuksen ulkopuolella. Tällöin pätee samat turvallisuus- ja siivoamissäännöt kuin kurssinkin aikana. 

  • Kurssin tavoite on oppia työskentelemään saven ja keramiikan materiaalien parissa ja oppia käytännössä miten keraaminen prosessi etenee, sekä oppia uunien ja polton hallintaa niin, että voitte tulevaisuudessa toimia keramiikan opettajina koulutasolla.

  • Jokaisella on käytössään 2 säkkiä WM2502 dreijaussavea (soveltuu myös käyttökeramiikkaan ja pieniin veistoksiin), 1 säkki WM2505 Kivitavarasavea isompien veistosten rakennukseen, ½ säkkiä punasavea(korkea poltto), sekä ½ säkkiä mustaa savea. 

  • Jokainen huolehtii omista savistaan ja kierrättää syntyvät jämät tarkasti omaan käyttöön. Studiolla ei ole tällä hetkellä juurikaan kierrätysmassoja, joten pidä huoli omista savistasi.

Aikataulu on suuntaa-antava. Keraaminen prosessi sisältää erilaisia taukoja ja odotusaikoja. Siksi jokaisella on useita projekteja käynnissä samaan aikaan. 

VKO 1:

Ke: Käsinrakennustehtävä: Kuutio kolmella tekniikalla - Avoin/Suljettu. Saven kierrätys

KOTITEHTÄVÄ: Oman projektin luonnostelu ja konseptointi valmis Pe 28.4. –> konsepti, idea, materiaalivalinta. Moodboard A3 & luonnoskirja. Piirrä, maalaa, askartele,  kirjoita!

OMA PROJEKTI TEHTÄVÄNANTO:

Vapaavalintainen 2-3 esineen/veistoksen kokonaisuus. Työskentelytapa vapaa, materiaalivalinta vapaa, mutta käytössä olevien materiaalien puitteissa. 


Pe: Dreijaudemo 1: Saven valmistelu, keskittäminen, seinämän nosto, viimeistely, irrottaminen, kuivatus. Oman massan kierrättäminen kipsilevyn kautta. IP 13-14 Oman projektin esittely


VKO 2:

Ke AP:  Pintatekniikat demo: Engobe & Alilasitevärit, vaha, scraffito, kuvan siirto: kuutiomuodot. Dreijausdemo 2: Sorvaus & viimeistely. 

Pe Ap: Dreijausdemo 3: Alustan päällä dreijaaminen, muodon avaaminen kulhoksi/kaventaminen pulloksi  -> Kuutioiden ja ekojen dreijausten raakapoltto 


OMAN PROJEKTIN ALOITTAMINEN: Luonnokset & muotojen testaaminen. 


VKO 3:

Ke AP: Lasitusdemo 1: (Kuutiot ja dreijatut esineet) kastaminen/ruiskuttaminen/sively 

Ke IP: Kuutioiden lasituspolton latominen ja uunin ohjelmointi. OMAN PROJEKTIN TYÖSTÄMINEN

Pe: OMAN PROJEKTIN TYÖSTÄMINEN


VKO 4:

Ke: OMAN PROJEKTIN TYÖSTÄMINEN Dreijausdemo 3: teepannu, kasan päältä dreijaaminen, eri osien dreijaaminen ja liittäminen

Pe: OMAN PROJEKTIN TYÖSTÄMINEN Dreijausdemo 4: Ison esineen tekeminen osista, dreijatun kappaleen muokkaus & manipulointi


VKO 5:

Ke: OMAN PROJEKTIN TYÖSTÄMINEN. Mahdollisuus vierailla Eevan työhuoneella Vanhankaupunginkoskella lounaan jälkeen. Tästä lisää tietoa lähempänä.

Pe: OMAN PROJEKTIN TYÖSTÄMINEN. Viimeinen raakapoltto!

VKO 6:

Ke: Viimeiset lasitukset

Pe: KRITIIKKI iltapäivällä, jotta viimeisetkin uunit ehtii avata.







Viimeksi muutettu: tiistaina 25. huhtikuuta 2023, 10.36