Vaihto-opinnot Kemian tekniikan kandidaattiohjelmassa

Vaihtoon lähtö opintojen aikana on helppo tapa kartuttaa kansainvälistä osaamista. Vaihdossa kehittyvistä taidoista on hyötyä myös työelämässä: paitsi käytännön kielitaito, myös tiimityöskentelytaidot, eri kulttuurien tuntemus, sosiaaliset taidot ja ongelmanratkaisukyky kehittyvät vaihdossa ja ovat tärkeitä työkaluja jokaiselle.  

Vaihto-opiskelusta löytyy lisätietoa Opiskelijan oppaasta: https://www.aalto.fi/fi/muut-opinnot/vaihto-opinnot.

Vaihtokohteet: https://www.aalto.fi/fi/muut-opinnot/vaihtokohteet.

Kohteita on ympäri maailmaa

Vaihtopaikkoja jää vuosittain käyttämättä, toivoisimme että paljon useampi opiskelija lähtisi tutkinnon aikana vaihtoon, sillä mahdollisuuksia on tarjolla! Kemian tekniikan korkeakoulun opiskelijana voi hakea kaikkia tekniikan koulujen vaihtopaikkoja (CHEM, ELEC, ENG, SCI) eli hakea voi:

  • Kemian tekniikan korkeakoulun omiin kohteisiin Euroopassa.
  • Kaikille tekniikan aloille tarkoitettuihin kohteisiin.
  • Muiden tekniikan koulujen kohteisiin.

Opiskelijat voivat siis ennakkoluulottomasti tutkia kaikkien tekniikan koulujen vaihtoehtoja. Kaikissa kohteissa on huomioitava kohteen tarjoama opintovalikoima vaihto-opiskelijoille. Kohdeyliopisto siis määrittelee, mitä kursseja kyseissä kohteessa Aallon opiskelijat voivat valita.  

Kohteen valinta

  • Tarkastettava kohteen kohdalta, mikä opetus on avointa vaihto-opiskelijoille (yleensä vaihdon aikana opiskellaan tietyssä tiedekunnassa/koulussa/laitoksella, joten koko yliopiston tarjonta ei välttämättä ole tarjolla).
  • Kiinnitettävä huomiota opiskelukieleen ja mahdollisiin kohteen asettamiin kielitaitovaatimuksiin tai muihin erityisvaatimuksiin.
  • Muut mahdolliset kiinnostuksen kohteet, maanosa, kulttuuri, kielitaidon kerryttäminen tms. voivat auttaa kohteen valinnassa.

Perusvaatimukset vaihtohaulle

  • Tutkinnossa (kandi- ja/tai maisteritutkinnossa) on vielä tilaa vaihdossa suoritettaville opinnoille. Vaatimus on 30 op / lukukausi (kanditutkinnossa) tai 24 op / lukukausi (maisteritutkinnossa)
    • vaihdossa suoritettavia opintoja voi sijoittaa myös osan kanditutkintoon ja osan maisteritutkintoon (esim. molempien tutkintojen vapaasti valittaviin opintoihin)
  • opintojen keskiarvo vähintään 2,00
  • Aallossa suoritettuja opintoja hakuhetkellä vähintään 30 op (kandivaiheeseen valitut)
  • kohteen vaatima kielitaito ja mahdolliset muut erityisehdot

Mikäli lukukauden tai lukuvuoden vaihto ei tunnu omalta, niin kansainvälistyä voi myös esimerkiksi lähtemällä ulkomaille harjoitteluun tai tekemällä diplomityön ulkomailla. Suosittelemme myös osallistumaan ESN toimintaan Aallossa, se antaa mahdollisuuksia tavata tänne saapuvia vaihto-opiskelijoita.

Lisätietoja voi halutessaan kysyä osoitteesta international-chem@aalto.fi tai kv-neuvoja-chem@aalto.fi tai sopia tapaamisen kanssamme, vastaamme mielellämme kysymyksiin!

Ystävällisin terveisin
Heidi ja Kaisa



Viimeksi muutettu: maanantaina 11. joulukuuta 2023, 23.12