Ajoitus: vk 5 (tai tarvemäärittelyn jälkeen)

TAVOITE

Tämän tehtävän myötä kurssi siirtyy toiseen vaiheeseen, jossa keskitytään potentiaalisten kumppaneiden tunnistamiseen ja etsintään. 

Tehtävän tarkoitus johdattaa etsintää niihin yrityksiin ja organisaatioihin, jotka osallistuvat ratkaisun tuotantoprosessiin. Kun olette määritelleet (melko) tarkasti käyttäjän ja tarpeen (tai vaihtoehtoisesti käyttäjän ongelman), kartoittakaa yrityksiä, jotka tällä hetkellä (tai lähitulevaisuudessa) liittyvät ratkaisun tuotantoprosessiin. Tuotantoprosessin määrittely auttaa 1) arvioimaan tarvittavan ratkaisun laajuutta, 2) testaamaan tarpeenmäärittelyn tarkkuutta, sekä 3) tunnistamaan ratkaisuun liittyviä yrityksiä ja muita organisaatioita.

Tavoitteena on muodostaa käsitys tarpeeseen ja sen nykyratkaisuihin liittyvistä toimijoista ja toimialoista. Tämän perusteella voidaan kohdentaa lisäselvityksiä sekä siirtyä selkeämmin sopivien kumppien kontaktointiin.

TEHTÄVÄ

  1. Nykyratkaisut: Koostakaa ja analysoikaa käyttäjän tarpeisiin liittyvät nykyiset ratkaisut.
  2. Toimijat ja toimialat: Tunnistakaa edellisen avulla niiden taustalla olevia tuotantoprosesseja ja toimialoja. Mitä yrityksiä ja organisaatioita tarpeeseen, ratkaisuihin, sekä käyttäjän kontekstiin liittyy? Mitä toimijoita ratkaisuun, ketkä työskentelevät tarpeen parissa?
  3. Vajeet ja mahdollisuudet: Mitä tarvitsee tapahtua ja missä järjestyksessä, jotta ratkaisu saadaan tuotettua? Tarkentakaa mallia tarvittaessa asiantuntijoiden avulla. Pyrkikää tunnistamaan:
    1. Missä kohdissa tuotantoprosessia ei ole toimijoita?
    2. Mitä uusia ratkaisuita tai tuotteita toimijat tarvitsevat tuottaakseen ratkaisun?
    3. Missä kohdissa tuotantoprosessia esim. uusi teknologia tuo mukaan uusia toimijoita?
  4. Muodostakaa suunnitelma asiantuntijoiden ja yritysten kontaktoinnista. Käykää edellisiä kohtia läpi tiedon karttuessa, ja päivittäkää ja suunnatkaa kontaktointia sen mukaan.