Tietosuoja ja luottamuksellisuus

Kertooko Aallon psykologi jollekulle meidän keskusteluista? Mitä minusta kirjataan ylös? Saako joku tietää, että olen käynyt Aallon psykologilla?


Usein psykologin vastaanotolla keskustellaan henkilökohtaisista asioista, joista ei halua ulkopuolisten tietävän. Jokaisen keskustelun luottamuksellisuus on meille Aallon psykologeille tärkeä asia. Tapaamiset tapahtuvat psykologien työhuoneessa, ellei toisin erikseen sovita. Työhuoneessa sinua odottaa taattu keskustelurauha ja mukavat nojatuolit, ja kyseinen aika on varattu juuri sinun tilannettasi varten.

Aallon psykologin vastaanotolle ei "lähetetä" ketään, vaan jokainen tapaaminen perustuu opiskelijan vapaaehtoiseen yhteydenottoon, eikä keskustelussa esille tulleita asioita välitetä eteenpäin kenellekään ilman opiskelijan itsensä toivetta ja lupaa (poikkeuksena vain ne harvinaiset tilanteet, jossa on syytä epäillä, että jonkun henki tai terveys on vakavasti uhattuna). Emme myöskään tee kirjauksia käynneistä Weboodiin tai mihinkään muuhun Aallon yhteiseen järjestelmään. Tieto käynnistäsi ei koskaan välity myöskään koulun henkilökunnalle tai muille opiskelijoille ilman lupaasi.

Me Aallon psykologit emme tee terveydenhuoltoa, joten tapaamisistamme ei tehdä kirjauksia mihinkään terveydenhuollon sähköiseen rekisteriin kuten Kantaan. Samasta syystä emme myöskään näe terveydenhuollon (kuten YTHS:n) järjestelmiin tehtyjä kirjauksia.

Me Aallon psykologit teemme muistiinpanoja tapaamisten tueksi ja niitä säilytetään neljä vuotta. Lisää tästä käytännöstä ja arkistoinnista voit lukea tietosuojaselosteestamme.

Me emme koskaan nauhoita tai videoi tapaamisia ilman lupaasi ja ilman painavaa erityistä syytä siihen, miksi tallennusta tarvittaisiin. Pyydämmekin siis, että jos sinulla itselläsi on tarve tallentaa keskustelumme (esimerkiksi, jos haluat vaikkapa jonkin oppimisvaikeuden vuoksi jälkikäteen tarkistaa tallenteesta mitä sovimme), kerrothan siitä aina meille etukäteen ennen tallentamisen aloittamista.

Last modified: Thursday, 30 August 2018, 4:15 PM