Tehtävien pisteytys
  • Alkuviikon laskuharjoitukset (H-tehtävät): 4 pistettä / läsnäolokerta.
  • Loppuviikon taulutehtävät (eli kotitehtävät, K-tehtävät): 2 pistettä / tehdyksi merkitty tehtävä.
  • Palautettavat tehtävät (P-tehtävät): 0-2 pistettä / tehtävä.
  • STACK-tehtävät: 0-1 pistettä / tehtävä.
Tarkennuksia

Loppuviikon taulutehtävistä ei anneta "osittaisia" pisteitä (eli kustakin tehtävästä saa joko täydet 2 pistettä tai ei mitään): arvioi itse, onko ratkaisusi riittävän "kokonainen" esitettäväksi taululla ja merkitse (tai ole merkitsemättä) rasti sen mukaan.

Palautettavista tehtävistä saa joko 0, 1 tai 2 pistettä per tehtävä. Täysiin 2 pisteeseen vaaditaan, että ratkaisu on oikein tai lähes oikein (vähäisistä laskuvirheistä ei kuitenkaan sakoteta).

STACK-tehtävät tarkistetaan automaattisesti. Jos tehtävän saa oikein ensiyrittämällä, siitä saa täyden 1 pisteen. Väärät vastaukset vähentävät tehtävästä saatavilla olevaa pistemäärää.

Pisteytys, mikäli tehtävät palauttaa sähköpostitse

Jos et pääse paikalle harjoituksiin vaan palautat H- ja K-tehtävät kirjallisesti (sähköpostilla assistentille) noudatetaan näiden tehtävien kohdalla edellä mainitusta poikkeavaa pisteytyskäytäntöä. Katso tarkemmat ohjeet näihin "Tehtävät"-osiosta.

Pisteiden näkyminen MyCourses-sivulla

Tehtäväpisteet tulevat näkyviin MyCoursesiin. Näet keräämäsi pisteet Arvioinnit-sivulla. Huomaa, että assistentit kirjaavat pisteitä sitä mukaan, kun ehtivät: kaikkien opiskelijoiden pisteet eivät siis päivity samanaikaisesti. Pyrimme siihen, että pisteet kirjattaisiin MyCoursesiin aina seuraavan kahden viikon kuluessa: siis esimerkiksi pisteet viikon 9 H-, K- ja P-tehtävistä pitäisi olla näkyvissä MyCoursesissa viikon 11 loppuun mennessä. Jos pisteitä ei tämänkään jälkeen ole kirjattu tai jos sinulle on kirjattu mielestäsi väärät pisteet, ota yhteyttä assistenttiin (jos et tiedä, kenen assarin olisi kuulunut kirjata pisteesi, voit ottaa yhteyttä pääassari-Olliin olli.kiljunen@aalto.fi).

Arvosanarajoista

Arvosana määräytyy kokonaispisteiden perusteella. Kurssitentin (9.4.) kohdalla kokonaispisteisiin lasketaan tentistä saatavat pisteet (noin 60%) ja tehtäväpisteet (noin 40%). Lopputentin (31.5.) kohdalla kokonaispisteet = tentistä saatavat pisteet.

Arvosanarajoja ei lyödä etukäteen lukkoon vaan niitä valittaessa huomioidaan se, miten vaikeiksi tai helpoiksi tentti ja tehtävät osoittautuvat. Läpimenon raja on kuitenkin noin 40% kokonaispisteistä.

Last modified: Monday, 11 March 2019, 1:31 AM