Tervetuloa Illustratorin pariin! Aloita ensin katsomalla luento vektorigrafiikasta ja siirry sitten katsomaan luento Illustratorin perusominaisuuksista. Tämän sivun alaosassa on vielä kohta kohdalta videot eri toiminnoista, on tärkeää, että katsot ne läpi, jotta osaat palata tarvittaessa myöhemmin tähän listaan löytämään ratkaisuja kysymyksiisi.

Mitä vektorigrafiikka on?


Intro Illustratoriin

Kun olet katsonut molemmat luennot läpi, tee ensimäinen Illustratorin muotoharjoitus Heikan demon videon mukaisesti. Pohjana käytettävän kuvan löydät Kuvamateriaalit tehtäviin... -kansiosta. 




Kun olet tehnyt ensimmäisen harjoituksen, eli muotoharjoituksen, katso alla oleva video path finder - työkalusta ja muistele mistä perusmuotoja tehtiin ja miten kulmia pyöristettiin. Lataa sitten Kuvamateriaalit - kansiosta pathfinder harjoitus kuva ja tee se samaan tapaan kuin muotoharjoitus, mutta käytä nyt valmiita muotoja ja path finder - työkalua.  

  • Tee valmiita muotoja muototyökalulla- työkalupakin nelikulmiota painamalla saat lisää muotoja.
  • muotojen yläkulmiin tulee pyörelö, josta saat pyöristettyä kulmia vetämällä pyörelöä muodon keskipistettä kohti. 
  • mieti mitä muotoja sinun pitää tehdä ja vasta sitten tarviiko yhdistää vai miinustaa yläpuolella oleva muoto. Alimmassa muodossa sinun pitää käyttää path finderiä kahdesti.
  • jokainen valmis muoto on kokonainen muoto, ei yhdistelmä saman värisiä muotoja päällekäin eikä muotoja, joiden päällä on valkoisia #reiän näköisiä" muotoja


Pathfinder


Kun olet tehnyt Muotoharjoituksen ja Patfinder harjoituksen, voit tehdä halutessasi vielä Adoben robottiharjoituksen täältä. Tätä ei kuitenkaan tarvitse palauttaa, mutta se voi antaa sinulle hyviä ideoita siitä, miten yksinkertaisilla muodoilla ja path finder työkalulla voidaan luoda yksinkertaisia kuvia.

Seuraavaksi mennään harjoitukseen Flat design Character, katso tutorial / luento alta. Tässä tutorialissa mainitaan myös tärkeä työkalu, shape builder tool. Siihen on oma videonsa alla, katso myös se! Flat design character on ensimmäinen palautettava vektorigrafiikka- työ. 

Ennen Flat design character - videota, katso vielä perustyökalujen videot, saadaksesi mahdollisimman paljon irti luennosta.


Flat design character




Käytettävä aika: 3-4 h


Illustratorin perustyökalut:


Shape builder tool


 

Uuden tiedoston tekeminen

 

Pen tool

 

Perutyökalut, muodot

https://youtu.be/x8_GYTzEgsA

 

Värien valinta

 

Vektorikahvojen perusteet

Muotojen järjestys

 

Muotojen yhdistäminen ja kopiointi / ankkuripisteiden lisäys ja poisto


Group ja symmetria


Valintojen tekeminen



EXTRAA:

Jos haluat hypätä suoraan syvään päähän ja kokeilla gradienttia ja clipping maskia jo tämän tehtävän aikana, katso alla olevat videot. Suosittelen kuitenkin, että et haukkaa liian isoa palaa, ellei perusmuodot, värit, pathfinder ja shapebuilder tool sekä muotojen järjestys tunnu helpolta ja varmalta! :)


Gradientti 1



Gradientti 2

Gradientti 3


Free form gradient (käytetty videossa)





Clipping Mask


Last modified: Monday, 6 April 2020, 4:04 PM