Tutustu ensin huolella gradientti-videoihin ja tee kokeiluja (kokeiluja ei tarvitse palauttaa). Katso sitten Gradientti-maisema video, josta löydät tehtävänannon ja opetusvideon, sekä demon. 


Katso myös image trace video, jos haliat oppia extraa, tämä on vapaaehtoinen, mutta mainitaan Gradienttimaisema-videossa.


Gradientti 1



Gradientti 2

Gradientti 3


Free form gradient (käytetty videossa)


Image trace



Clipping mask



Gradienttimaisema



Tehtävänanto

Gradientti maisema


Pohjana esim web large, väriprofiilina rgb.

Työkaluina muista mm: pentool, gradientti, pathfinder-ikkunasta unite ja minus front sekä perusmuodot 


Luo maisema, jossa on käytetty yhdessä tai useammassa kohdassa gradienttia. Maisemaa varten ei ole tiettyjä mallikuvia, vaan voit lähteä vapaasti tekemään esim valokuvan, käsin tehdyn tai koneella tehdyn luonnoksen pohjalta. Suosittelen, että sinulla on joko luonnos tai muutamia referenssikuvia, tai hyvin kirkas ajatus siitä mitä olet tekemässä. Gradientti voi olla lineaaria, radiaalia tai freeform työkalulla tehtyä, mikäli sinulla on käytössäsi uusin Illustrator, josta tämä ominaisuus löytyy. Jokaisessa elementissä ei tarvitse olla gradienttia.


Pohjaksi joko nelikulmio, jonka kulmat ovat pyöristetty, tai esim ympyrä. Muodot voivat mennä reunan yli ja voit siistiä niitä shapebuilder toolilla. Katsotaan demossa myös helppo keino, jolla reunat voi siistiä clipping maski-komennon avulla. Käytä clipping maskia vain jos olet varma, että työ on valmis!  


Jotkut kuvan elementeistä voivat tulla pohjamuodon yli, kuten pinkissä esimerkki-kuvassa. Tämän täytyy kuitenkin olla tyylillisesti harkittu juttu :)


Kuvassa olisi hyvä kerroksia, eli elementtejä sekä etu- että taka-alalla. 


Voit käyttää image trace - komentoa joidenkin elementtien vektoroimiseen, mutta vektoroi myös itse alusta mielikuvituksesta tai kuvan tai luonnoksen päälle.


Palauta 300ppi pngnä.





Last modified: Thursday, 16 April 2020, 11:43 AM