Tervetuloa ruotsin kurssille, joka toteutetaan kokonaisuudessaan verkossa. Kurssilla opiskelee opiskelijoita kaikista Aallon korkeakouluista ja siksi kurssikoodit vaihtelevat sen mukaan, missä korkeakoulussa opiskelet.

Vaikka käytämmekin BIZ:n MyCourses-alustaa (LCB-5800), suorittaa kukin kurssin oman korkeakoulunsa kurssikoodin mukaan. Alla linkit kunkin korkeakoulun kurssikuvauksiin:

ARTS: LCA-5703 Vi skriver och talar om konst på svenska

BIZ: LCB-5800 Svensk affärskommunikation 1

TEK: LC-5410 Svenska inom teknik

Kurssi sisältää sekä kirjallisia että suullisia harjoituksia, joita tehdään joko yksin tai oman ryhmän kanssa. Ryhmät muodostetaan viikon 37 aikana tai viimeistään silloin, kun tiedän, keitä kurssilla on mukana.

Kurssin tehtävät julkaistaan viikoittain ja lähetän aina kunkin viikon maanantaina viestiä, kun uudet viikkotehtävät on julkaistu. Ensimmäiset kuuden viikon aikana opiskellaan kahden viikon sykleissä eli niinä viikkoina uudet tehtävät julkaistaan kahden viikon välein.

HUOM! Mikäli päätät keskeyttää kurssin, ilmoita siitä heti oman ryhmäsi muille jäsenille ja opettajalle. Tämä on erittäin tärkeää kurssin sujuvuuden kannalta.

Vinkkejä verkko-opiskeluun:

  • Ole aktiivinen omassa ryhmässäsi ja pyri huolehtimaan, että kaikki tekevät oman osuutensa ja jokseenkin yhtä paljon.
  • Ryhmän kommunikaation helpottamiseksi kannattaa perustaa esim. WhatsApp tai Telegram -ryhmä. Oma ryhmäsi toimii myös vertaistukena kurssilla ja siksi kannustamme aktiiviseen kommunikaatioon.
  • Voitte sopia itse ryhmän kanssa, miten tapaamiset hoidatte. Voitte tavata kasvokkain tai hoitaa tapaamiset esim. Skypen tai Zoomin kautta.
  • Kurssin palautettavat tehtävät palautetaan jokaisen tehtävän yhteydessä olevien ohjeiden mukaan. MyCourses ei valitettavasti salli kovin suuria tiedostoja ja mikäli sellaisia tulee, on ne hyvä jakaa esim. Google Drive -linkin kautta.
  • Kurssilla palautettavien tehtävien lisäksi on tärkeää, että kertaat ja opiskelet ruotsia itsenäisesti tai oman ryhmän kanssa. Pyri aktivoimaan ruotsin käyttöä mahdollisimman monen eri kanavan kautta: lue lehtiä, blogeja tai muuta kirjallista materiaalia, kuuntele radiota tai podcasteja ja katso ruotsinkielisiä ohjelmia tai videoita.
  • Jos verkko-opiskelu ei ole sinulle ennestään tuttua, kannattaa tehdä itselleen aikataulu, jonka mukaan etenet.
  • Kurssilla harjoitellaan toisen kotimaisen kielen kokeisiin eli on tärkeää, että teet kaikki tehtävät itse (ryhmätyöt tietysti ryhmässä). Älä käytä kirjallisten tehtävien tekemiseen Google-kääntäjää muuten kuin yksittäisten sanojen kääntämiseen.
  • Jos huomaat esimerkiksi, että jokin linkki ei toimi, ilmoita siitä opettajille sähköpostilla (hanna.husu@aalto.fi). Voit ottaa yhteyttä opettajaan aina, jos sinua askarruttaa jokin kurssiin liittyvä asia tai huomaat, että joku ei toimi (esim. linkit).

 


Last modified: Sunday, 6 September 2020, 5:56 PM