Seuraavaksi mennään harjoitukseen Flat design Character, katso tutorial / luento alta. Tässä tutorialissa mainitaan myös tärkeä työkalu, shape builder tool. Siihen on oma videonsa alla, katso myös se! Keskittämistä ja symmetriaa puolestaan avaa Align / keskittäminen video, joka löytyy myös alta. Flat design character on ensimmäinen palautettava vektorigrafiikka- työ. 


Harjoitus 3 - Flat design character




Käytettävä aika: 3 - 6 h

Tehtävänanto


Luo hahmo käyttäen hyväksesi Illustratorin perusmuotoja (neliö, ympyrä, kolmio jne) ja path finder työkalua. 


Kopioi alt pohjassa ja valitse transform - > reflect hiiren oikeasta näppäimestä/kynän ylänäppäimestä, jos haluat peilikuvan muodosta.


Tee varjoja työhösi ja käytä siihen shape builder toolia (työkalu, jossa kaksi ympyrää, joissa on pisteitä keskellä ja nuoli). 


Lisää työhösi myös läpinäkyvyyttä, esim silmälaseihin, killtoihin, varjoihin jne.


Jos olet nopea, tee hahmollesi kaveri.


HUOM: pelkkä pää / yläkroppa riittää! :)



Shape builder tool


Align / Keskittäminen


HUOM: Jos haluat peilikuvan jostain elementistä, valitse se, klikkaa valikko auki oikeasta hiiren näppäimestä/ kynän ylänäppäimestä jos se asetuksissasi avaa sen ja valitse kohta transform -> reflect.


EXTRAA:

Jos haluat hypätä suoraan syvään päähän ja kokeilla blendiä, sekä tutustua hex-värikoodeihin  jo tämän tehtävän aikana, katso alla oleva video. Suosittelen kuitenkin, että et haukkaa liian isoa palaa, ellei perusmuodot, värit, pathfinder ja shapebuilder tool sekä muotojen järjestys tunnu helpolta ja varmalta! :)



Blend


Hex värikoodit

Last modified: Thursday, 5 November 2020, 8:34 PM