Suullinen koe LC-5002


OSA 1 (Videoesitelmä tai perinteinen esitelmä)

Esitelmä on itsenäinen tehtävä. Kun olet tehnyt esityksen (videoesitys 4-5 min./perinteinen esitys 6-8 min.), jaa se oman ryhmäsi opiskelijoille. Ryhmät muodostetaan Muntlig inledning –harjoituksen perusteella. Muistathan, että esitelmä tulee jakaa omalle ryhmälle ennen ryhmäkeskustelua, jotta kaikki ehtivät tutustua toistensa esityksiin. Palauta esitelmäsi myös kokeen palautuslaatikkoon sitten, kun olette suorittaneet molemmat osiot.

Jos teet videon, jossa haluat myös näyttää kalvoja, voit käyttä esim. Panoptoa, Screen-Cast-O-Maticia tai muuta vastaava ohjelmaa. Tässä poikkeustilanteessa kalvojen tekeminen ei kuitenkaan ole pakollista. Jos et käytä kalvoja, varmista kuitenkin, että kuuntelijat pystyvät silti seuraamaan esitystä.

OSA 2 (Ryhmäkeskustelu)

Kun olette tutustuneet kaikkiin oman ryhmän esityksiin, tavatkaa esim. Zoomissa ja tehkää kokeen toinen osio eli ryhmäkeskustelu. Keskustelussa on hyvä olla sellainen näkymä, jossa kaikkien kasvot näkyvät samaan aikaan ruudulla (gallerianäkymä). Muistakaa tallentaa keskustelu ja palauttakaa se suullisen kokeen palautuslaatikkoon.

Ryhmäkeskustelun voitte tehdä joko niin, että kuvaatte putkeen kaikki keskustelut tai niin, että kuvaatte yksi keskustelu kerrallaan.

Ryhmäkeskustelun kesto on noin 7 minuuttia/opiskelija.

Ryhmäjaot:


GRUPP 1


Hartikainen

Markus

Husso

Jouni

Huuskonen

Anni

Ikonen

Eero

GRUPP 2


Isoranta

Ville

Kempas

Emil-Aleksi

Kokkonen

Katariina Silja

Koskela

Kalle

Viitanen

Matti

GRUPP 3


Kotjukov

Alex

Laaksonen

Jimi

Laitinen

Atte

Mäkelä

Johannes

Mäkinen

Emma

GRUPP 4


Neulasalmi

Saana

Pulkkinen

Anni

Roos

Silja

Sorsimo

Milla

Sorvo

Otto

GRUPP 5


Timonen

Riina

Tornivaara

Aino

Viemerö

Onni

Viemerö

Taneli

Huomioitavaa:

Videolla tulee kasvojen näkyä suurimman osan ajasta eli noin 70 % videon kokonaiskestosta. Varmista, että et lue suoraan paperista silloinkaan, jos/kun kasvosi eivät näy videolla.

Tarkoitus on kertoa asiasta omin sanoin mahdollisimman luonnollisesti. Kyseessä ei siis ole koe, jossa testataan, miten hyvin osaat lukea tekstiä suoraan paperista. On suositeltavaa, että havaintomateriaali koostuu kuvista, kaavioista tai videosta, ei tekstistä. Näin havaintomateriaali tukee omin sanoin kertomista.

Ryhmäkeskustelu tapahtuu pidetyn esityksen pohjalta. Ennen ryhmäkeskustelua, tutustu oman pienryhmäsi esityksiin ja mieti kysymyksiä ja kommentteja, joita esittää ryhmälle tai esityksen pitäjälle. Esityksen pitäjän kannattaa valmistella johdattelevia kysymyksiä (noin viisi kysymystä) auttamaan keskustelun kulkua. Muiden ryhmäläisten tehtävä on osallistua aktiivisesti keskusteluun.

Ohjeita ja vinkkejä:

  • Kohdista katseesi kameraan, kun puhut. Älä lue paperista tai ruudulta suoraan!
  • Puhu vapautuneesti ja tarpeeksi hitaasti. Videolta on vaikea seurata liian nopeaa puhetta. 
  • Muista, että pienet tauot tuovat ilmavuutta puheeseen. Sinusta pitkältä tuntuva tauko ei ole pitkä katsojan mielestä.
  • Äänitä kokeeksi omaa puhetta ja kuuntele, miltä se kuulostaa ja yritä löytää sopiva tempo.

  • Voit käyttää kuvaamiseen puhelinta, videokameraa, tietokoneen kameraa jne.
  • Tarkista, että ääni tallentuu tarpeeksi voimakkaana ja ettei ympäristön äänet häiritse liikaa kuuluvuutta. Esim. tuuli saattaa häiritä petollisesti nauhalla, vaikkei sitä paljaalla korvalla kuulisikaan.
  • Varaa videon tekemiseen tarpeeksi aikaa.

  • Harjoittele esitystä etukäteen ennen nauhoitusta.

  • Videota saa leikata, mutta maltillisesti.

  • Tallenna video siten, että sen pystyy avaamaan yleisimmillä ohjelmilla.

 

 

 


Last modified: Tuesday, 9 February 2021, 11:56 AM