Kirjallinen koe LC-5001

Koe koostuu kahdesta osasta. Kokeen yhteenlaskeettu sanamäärä on n. 200 sanaa

1. Ensimmäisessä osiossa reagoit ruotsiksi ruotsinkieliseen tekstiin. Kyseessä voi olla esimerkiksi sähköpostiviesti. Sanamäärä noin 50 sanaa.

2. Toisessa osiossa kirjoitetaan yksi pidempi teksti ohjeiden mukaisesti. Osiossa on tarjolla useampi vaihtoehto. Sanamäärä on n. 150 sanaa.

Kirjallisessa kokeessa tärkeintä on viestin välittyminen. Teksti kannattaa suunnitella hyvin, jotta sen rakenne on looginen ja sitä on helppo seurata.

Yleistä:

Yhteiskunnassamme vallitsevan poikkeustilanteen vuoksi kirjalliset kokeet järjestetään Aalto-yliopistossa tänä keväänä MyCourses-tenttinä. Kyseessä on ns. open book -tentti, jossa sinun on mahdollista käyttää apuvälineitä. Koe on kuitenkin tehtävä itsenäisesti ilman toisen henkilön avustusta.

Apuvälineistä soveltuvia ovat esim. sanakirjat ja muu materiaali. Suosittelemme käyttämään Aallossa käytä olevaa MOT-sanakirjaa, joka antaa useimmiten parhaan hakutuloksen verrattuna ilmaisiin nettisanakirjoihin. MOT:iin pääset, kun kirjaudut palveluun kirjaston sivujen kautta omilla Aalto-tunnuksillasi.

Kiellettyä on kääntää tekstiä Google-kääntäjällä tai kopioida valmista tekstiä. Valmiin tekstin kopiominen on plagiointia, joka on Aallossa rangaistava teko.

Kun olet MC-järjestelmässä omalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla varmistat, että käyttäjä olet sinä itse eikä kukaan muu ja että et ole luovuttanut tunnuksiasi kenellekään muulle.

Tentin tekeminen:
  • Tentti tehdään xx
  • Tentti avautuu yllä mainittuna ajankohtana ja sinulla kaksi tuntia aikaa tehdä tentti, jonka jälkeen tentti sulkeutuu.

Last modified: Wednesday, 13 January 2021, 12:35 PM