Istället för en vanlig presentation kan du i den här modulen välja att göra en pecha kucha. Pecha kucha är en presentationsform med ett bestämt format. Idén lär ha uppstått bland några arkitekter i Japan som ville ha mer fartfyllda och kärnfulla presentationer. Sedan har det spritt sig över världen. Det har visat sig vara ett både nyttigt och kul koncept!

I en pecha kucha talar du till 20 bilder som visas i 20 sekunder vardera. Bilderna rullar på automatiskt, så att du kan koncentrera dig på det du ska säga. Tiden går snabbt, så det gäller att verkligen fokusera på det viktiga. Om du vill kan du använda det här powerpointunderlaget, som är färdigt inställt på 20 bilder à 20 sekunder. 

Om du väljer att göra en pecha kucha i den här modulen gör du alla uppgifter som vanligt, men med större fokus på just pecha kucha. Exempelvis kan du i uppgift 2 välja att analysera pecha kucha-presentationer.

Information om pecha kucha (på engelska) och massor med exempel hittar du på www.pechakucha.org. På svenskt håll finns www.pecha-kucha.se som också gärna kan användas, även om innehållet börjar ha några år på nacken.

Lycka till med din pecha kucha!


Senast redigerad: måndag, 23 augusti 2021, 11:34