Perehdy huolellisesti kurssikuvaukseen ja arviointiperusteisiin, jotka löytyvät heti tämän osion jälkeen.

Tee kalenteriisi tilaa espanjan opiskeluun usealle päivälle viikossa. Oppimisen kannalta on hyödyllisempää opiskella usein vähän kerrallaan kuin harvoin suuria määriä. Pidä kiinni sovituista tehtävien palautuspäivistä!

Opiskelu Espanja 2 -verkkokurssilla

Opiskeleminen tällä verkkokurssilla etenee seuraavasti:

  1. Opiskele tekstiin liittyvä sanasto Quizlet-harjoitusten avulla. Linkki Quizlet-harjoituksiin löytyy jokaisen osion materiaalin (Genially) alusta. Ääntämisen oppimisen kannalta on tärkeää, että myös kuuntelet sanat ja toistat ne perässä mallin mukaan. Huom! Quizletiin pitää kirjautua (ilmaista), jotta pystyt näkemään tehtävien kaiken sisällön! Kurssin sanasto löytyy myös kokonaisuudessaan Moodle-kurssimme aloitusosiosta aikataulutuksen jälkeen.

  2. Kuuntele, lue ja tulkitse suomeksi kunkin osion tekstit ja lue aihealueeseen liittyvät hyödylliset ilmaisut eli Expresiones útiles. Lue tekstit ja ilmaisut myös ääneen useaan kertaan. Voit tehdä myös niin, että ennen Quizlet-harjoituksia menetkin suoraan tekstiin ja koetat ymmärtää mahdollisimman paljon aiemmin opitun ja päättelyn avulla. Sen jälkeen tarkastat Quizletin avulla, että olitko ymmärtänyt oikein ja harjoittelet sanaston huolellisesti.

  3. Perehdy kunkin osion kielioppiin ja harjoittele esim. uusien verbien taivutukset huolellisesti. Jos tekstien  sisällöistä tai kieliopista jää epäselvää, niin voit kysyä apua kurssin keskustelualueelta.

  4. Tee mahdolliset muut osioon liittyvät tehtävät

  5. Harjoittele kunkin osion lauseita, sanastoa ja kielioppia interaktiivisilla Testaa taitosi! -H5P-tehtävillä. Myös näitä tehtäviä kannattaa lueskella ääneen. Voit tehdä tehtävät niin monta kertaa kuin haluat. H5P-tehtävien vastauksista on aina saatava 80 % oikein kurssin suorittamiseksi. Jotta pääset tekemään seuraavan H5P-testin (Testaa taitosi! -testit sekä moduulien lopputestit), tulee sinulla olla aina edellinen testi hyväksytysti suoritettuna.

  6. Tee aikataulun mukaisesti jokaisen moduulin (1 op) lopuksi 3 arviointiin kuuluvaa tehtävää: H5P-testi, video- tai kirjoitustehtävä ja kulttuuritehtävä. Nämä tehtävät on oltava suoritettuina aikataulun mukaisesti ennen seuraavaan moduuliin siirtymistä ja lopputenttiä.

Mieti, voisitko oppia espanjaa myös muualta kuin verkkokurssin kautta. Katso espanjankielisiä sarjoja ja elokuvia. Espanjankielistä musiikkia kuuntelemalla oppii myös ääntämistä ja uusia sanoja. Netistä voit tutkia espanjankielisiä lehtiä aluksi ainakin otsikkotasolla. Jos opiskelukavereidesi joukosta löytyy esim. espanjalaisia vaihto-opiskelijoita, kannattaa heidän kanssaan kokeilla rohkeasti espanjan puhumista!

Espanjan kielen erikoismerkit

HUOM! Espanjan kieli sisältää muutamia erikoismerkkejä, jotka löytyvät tietokoneen näppäimistöltäsi (Windows) seuraavasti:

  • á, é, í, ó, ú - paina aksenttimerkkiä (Backspace-näppäimen vasemmalla puolella) ja sen perään sitä vokaalia, jonka päälle aksentin haluat. 
  • ñ - paina Alt Gr sekä ~ -näppäintä (Enter-näppäimen vasemmalla puolella) ja n-kirjain.
  • Ñ - paina Alt Gr sekä ~ -näppäintä (Enter-näppäimen vasemmalla puolella) ja iso n-kirjain.
  • ¡ - paina Alt Gr + Shift + !
  • ¿ - paina Alt Gr + Shift + ?

Jos käytössäsi on muu kuin Windows, varmistathan erikoismerkkien löytymisen etukäteen ennen testien ja tentin tekoa.

Tällä kurssilla tarvitset kirjallisissa H5P-testeissä lisätä myös tarvittavat aksentit (á, é, í, ó, ú ) sekä ñ-kirjaimen. Ylösalaisin olevia kysymys- ja huutomerkkejä testeissä ei tarvitse kirjoittaa. 

  Buen trabajo :)

Last modified: Thursday, 28 October 2021, 9:44 AM