Huomaa! Kurssikuvaus vahvistetaan kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan ja esimerkiksi osaamistavoitteet, arviontimenetelmät ja keskeinen sisältö pysyvät pääsääntöisesti samana. Kullakin toteutuskerralla voidaan kuitenkin kurssiesitteen avulla tarkentaa ja muuttaa kurssin toteutustapaa, kuten kontaktiopetuksen järjestämistapaa, arviointimenetelmien painotusta tai materiaaleja.

OSAAMISTAVOITTEET

Opiskelija osaa kehitellä ideastaan elokuvasuunnitelman (fiktio tai dokumentti) yhteistyössä muiden kanssa ja toimia täysivaltaisena taiteellisesti vastaavana työryhmän jäsenenä omassa ammattiroolissaan (esimerkiksi käsikirjoittajana, ohjaajana, käsikirjoittaja-ohjaajana tai tuottajana). Opiskelija osaa antaa rakentavaa palautetta ja ottaa sitä vastaan. Opiskelija tuntee elokuvasuunnitelman ammattimaisen esittelypaketin laatimisen perusteet.

Laajuus: 6

Aikataulu: 20.09.2021 - 01.10.2021

Vastuuopettaja (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Raija Talvio, Saara Saarela

Kurssin yhteystiedot (koskee tätä kurssikertaa):

Responsible teachers

saara.saarela@aalto.fi (directing)

kirsikka.saari@gmail.com (screenwriting)


Kurssin CEFR-taso (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Opetuskieli ja suorituskielet (koskee tätä kurssikertaa):

Teaching language: Finnish. Languages of study attainment: Finnish

SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS

Sisältö
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Elokuvaideahautomossa opiskelijat kehittelevät ohjatusti yhdessä tai itsenäisesti MA-opintoihin liittyviä elokuvahankkeitaan. Nämä voivat olla opinnäytetöitä, välitöitä tai Aallon ulkopuolella tuotettavia teoksia. Osanottajilla on mahdollisuus tutustua ELO:n muiden pääaineden opiskeljoihin, jakaa ideoitaan ja löytää yhteistyökumppaneita kurssilla kehiteltäviin tai muihin yhteisiin töihin. Kurssilla kehitellyt hankkeet voidaan esitellä laitoksen yhteisessä pitchaustilaisuudessa. 

  • koskee tätä kurssikertaa

    Kahden viikon ideointityöpajan aikana opiskelijat kehittävät lyhytelokuvaidoita, oppivat esittämään ja puhumaan ideoistaan, ryhmäytyvät sekä löytävät mahdollisia muita taiteellisia vastaavia työryhmiinsä. Ke 29.9 järjestetään koko ELON MA opiskelijoiden kesken speedmeeting tapahtuma, missä voi tutustua / tavata koulun muita opiskelijoita.

    Kurssilla sekä kirjoitetaan, että tehdään nopeita ryhmäharjoitteita sekä kuullaan puheenvuoroja ideoimisesta, teemojen ja tarinoiden synnyttämisestä. Kurssilla kirjoitetaan, mutta tuotetaan materiaalia muillakin tavoin. Kursilla käydään läpi myös ELOlla tehtävien elokuvien tuotantoperiaatteet, sekä presentaatiopaketin luominen (pitch). Kurssi on avoin kaikille, jotka haluavat ideoida omaa lyhytelokuvaa, mutta pääasiassa tarkoitettu MA käsikirjoittajille, tuottajille ja elokuvaohjaajille, sekä dokumenttiohjaajille jotka tähtäävät koulun päärahoittamaan lopputyöelokuvaan (MAF tai MAD). Heille kurssi on pakollinen.

Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Ohjattu työpajatyöskentely, työryhmien rakentaminen, palautetilaisuudet, kirjoittaminen ja kehittely itsenäisesti tai työryhmissä. 

  • koskee tätä kurssikertaa

    Opiskelijan on osallistuttava kurssin ensimäiselle päivälle varmistaakseen paikkansa.

Työmäärä toteutustavoittain
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Ilmoitetaan kurssiesitteessä tai sopimuksen mukaan. 

  • koskee tätä kurssikertaa

    Kurssi on kokopäiväinen, siältäen myös itsenäista työskentelyä sekä ennakkotehtäviä.

    Laajudeltaan 4-6 op riippuen ideoinnin / toteutuneiden tehtävien määrästä.

PERUSTIETOJA

Oppimateriaali
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    -

Korvaavuudet
Esitiedot
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Esitiedot

LISÄTIETOJA

Lisätietoja
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kussi on avoin kaikkien elokuvataiteen pääaineiden MA-opiskelijoille. 

    Opetusperiodi:

    2020-2021

    (2021, 2022) - Ei opetusta

    Kurssin kotisivu: https://mycourses.aalto.fi/course/search.php?search=ELO-E102701

    Ilmoittautuminen: Sisu-järjestelmä korvaa Oodin 9.8.2021 alkaen. Kursseille ottamisen priorisointijärjestys Aalto ARTSissa vahvistettujen priorisointikriteereiden mukaisesti, https://www.aalto.fi/fi/palvelut/kursseille-ilmoittautuminen-ja-priorisointijarjestys-taiteiden-ja-suunnittelun

    -

  • koskee tätä kurssikertaa

    Kurssi järjestetään pääosin lähiopetuksena Otaniemen kamupuksella (Väre), muutamaa mahdollista etätapahtumaa lukuunottamatta.

Kurssin aikataulu
  • koskee tätä kurssikertaa

    Kurssin aikataulu päivittyy 27.8 mennessä.