Topic outline

    • Hei!

      Tässä liitteessä sekä alla on kurssin ennakkotehtävä. Palauta pyydetty osio tänne kansioon viimeistään su 19.9 ja valmistele muut osiot ohjeen mukaisesti ma 20.9 mennessä.

      Nähdään pian! Scroll down for English.

      ELO-E102701 Elokuvaideahautomo 20.9-1.10.2021

      ENNKKOTEHTÄVÄ

      Maanantaiksi 20.9.2021

      1.    

      A. Valitse yksi kuva, joka on sinulle tärkeä ja valmistaudu puhumaan siitä. Kerro miksi se on sinulle tärkeä. Valitse kuva, joka sinua tavalla toisella liikuttaa, herättää ajatuksia, saa aikaan sinussa voimakkaita tunteita – kuva, joka kiehtoo tai pelottaa. Kuva voi olla missä muodossa tahansa, se voi olla maalaus, valokuva, juliste tai valokuva perhealbumista. Kunhan se herättää sinussa jotain ja olet valmis puhumaan sen herättämästä tunteista ja tunnelmasta.

      B. Anna kuvalle otsikko ja kirjoita kaksi lausetta inspiroituen valitsemastasi kuvasta. Lauseet voivat olla mitä vaan, mutta ole havainnossasi ja ajattelussasi tarkka. Mieti mitä haluat katsojan ja kuulijan kuvasta ja siihen liitetyistä lauseista ymmärtävän. Olkoon tämä vaikka tarinasi alku.

      Palauta A ja B osa Mycourses sivun ennakkotehtävä kansioon, mielellään yhtenä PDF:nä ja nimeä se oman nimesi mukaan. Jos et voi lähettää kuvaa sähköisesti, ota se mukaasi kurssin ensimmäiselle päivälle.

      2.     Jos työstät tai sinulla on jo lyhytelokuvaidea, valmistaudu esittelemään se muille kurssin ensimmäisenä päivänä.  Idean ei tarvitse olla valmis, se voi olla vaikka vain henkilö tai tilanne, joka kiehtoo ja josta haluat lähteä liikkeelle. Idean esittelyn tulee olla lyhyt (n 3 min) ja se voi olla missä muodossa tahansa.

      (Lyhytelokuva= max 30 min).

      3.     Kirjoita ennen kurssin alkua (ma 20.9) itsellesi luonnoksenomaisesti muistiin n. 3-4 lauseella mitä odotat tältä kurssilta. Käsittelemme niitä jossain vaiheessa kurssia.


      Palauta vain tehtävä 1 A ja B Mycoursesiin 19.9 iltaan mennessä. Valmistele muut tehtävät niin, että voit avata niitä muille kurssin ensimmäisenä päivänä (ma 20.9).


      PRE-ASSIGNMENT

      For Monday 20.9

      1.     A. Choose a visual image (a photo, a painting etc.) that is important to you. Be prepared to explain to others what the image means to you. You can bring a visual image that somehow moves you. Or makes you think. Or creates an emotion in you. It can be a painting. A photo. A poster. Or a picture from your family album.

       

      B. Give the image a title and write and write two sentences inspired by this image. The sentences can be whatever you like but be precise in your observation and your thinking. Think what you would like your audience to understand from your image and the text attached to it. You can call it the beginning of your story if you like.

      Send 1 A and B to folder in Mycourses by 19.9 evening. Preferably in one PDF (picture and text) and give the file your name. If you cannot send the image digitally, please bring it with you on Monday 20th.

      2.     If you are currently working on an idea, you will have the opportunity to present it to the other participants of the course during the first day. It doesn’t need to be a full story, it can be a character or just a situation that intrigues you. The presentation will be short and informal, max. 3 minutes.

      (short film = max 30 min)

      3.     Before the start of the course (Mon 20.9) Please write down 3-4 sentences explaining what you expect from this course.  Just notes for yourself for now, we will look into them at some point of the course.

      Upload only the assignment 1 A+B into Mycourses before the course starts and be prepared to open the other assignments to your fellow students on Monday orally.

       

       

       


    • Folder icon
      Keskiviikko 22.9 materiaalit / Wed 22nd materials Folder
      Not available unless: Your Email address contains aalto.fi

      Here you find the slides to feedback and the link here to the docs where you should mark your name, interest, project, etc. This document will be for your use only, so you remember who is who.

      https://docs.google.com/document/d/1mcSDKneg90TajaF0CgEvxOXxs65-DRFNORw3xbvYNbY/edit?usp=sharing

      Ja tässä Elina Hirvosen elokuvien linkit / links to Elina Hirvonen's films

      Kiehumispiste / Bowling Point by Elina Hirvonen


      Paratiisi /Paradise by Elina Hirvonen



    • Palauta tänne Tehtävä 1. Mielellään yhtenä PDF tiedostona pe 24.9 klo 9.30 mennessä.

      KIRJOITUSTEHTÄVÄ 1.

      Kirjoita elokuvaideastasi noin sivun mittainen luonnehdinta. Tekstin muoto on vapaa. Tehtävän tarkoitus on saada selvempi ja konkreettisempi kuva lyhytelokuvasta, jota haluat lähteä kehittelemään. Kuva(t) eivät sisälly tähän sivumäärään.

      ·      Esittele idea vähintään viidellä lauseella (enintään puoli sivua).

      ·      Miksi tämä aihe ja maailma?

      ·      Kuvaile sen keskeiset henkilöt (etsi ristiriitaisia ominaisuuksia)

      ·      Etsi ideaasi tai sen maailmaa avaava kuva (kuvia voi olla useampikin)

      ·      Anna projektille työnimi



    • ELO-E102701 ELOKUVAIDEAHAUTOMO

      KIRJOITUSTEHTÄVÄ 2.

       

      Jatka(kaa) kirjoittamalla työryhmänä tai itsenäisesti valitusta elokuvaideasta noin parin sivun mittainen luonnehdinta, johon sisällytätte alla mainittuja asioita. Tekstin muoto on vapaa. Jos et vielä tiedä tai pysty kirjoittamaan auki näitä kaikkia osioita, sisällytä niistä ne, jotka pystyt. Tehtävän tarkoitus on saada vieläkin selvempi ja konkreettisempi kuva lyhytelokuvastanne, sen tarinasta ja henkilöistä. Kuva(t) eivät sisälly tähän sivumäärään.

       

      A.

      Tämän olette jo tehneet, on tässä muistutuksena

      ·      Esittele idea vähintään viidellä lauseella (enintään puoli sivua).

      ·      Miksi tämä aihe ja maailma?

      ·      Kuvaile sen keskeiset henkilöt (etsi ristiriitaisia ominaisuuksia)

      ·      Etsi ideaasi tai sen maailmaa avaava kuva (kuvia voi olla useampikin)

      ·      Anna projektille työnimi

       

      B.

      Nyt jatkatte tästä yhdessä.

      ·      Keskustelkaa ensin ideasta ja sen herättämästä ajatuksista. Esittäkää kirjoittajalle kysymyksiä ideasta. Miettikää työnjako, kuka kirjoittaa, miten haluatte tehdä yhteistyötä.

       

      ·      Mieti keskeisille henkilöille esikuvia. Tee havaintoja oikeista, tuntemistasi ihmisistä, ei kuitenkaan ketään koulusta. Nimeä hänestä kaksi keskenään ristiriitaista ominaisuutta. (Esikuvan ei tarvitse olla kaikin puolin henkilöhahmon kaltainen.) Kirjoita nämä ylös.

      ·      Kirjoita päähenkilön keskeisistä konflikteista. Konflikti voi olla itsen kanssa, toisen henkilöhahmon kanssa, maailman kanssa. (Konflikti itsen kanssa voi johtua esim. ristiriitaisista ominaisuuksista, tai ehkä asiasta jota ei myönnä itselleen tai näe itsessään.) Kirjoita lyhyesti, muutamalla lauseella.

       

      ·      Kirjoita aiheesta hieman enemmän. Mikä kaikki siinä kiinnostaa juuri sinua? Mieti, missä muissa asioissa / ilmiöissä sama aihe näkyy (siis tarinasi ulkopuolella)?

       

      ·      Asettakaa keskeiset henkilöt valitsemaasi maailmaan, joka kuvastaa aihetta ja mieti mikä tapahtuma saa tarinan alkuun?

      ·      Listaa henkilön ”askelmat” eli keskeiset tapahtumat, jotka tiedät tässä vaiheessa. Voit hahmottaa sitä miettien henkilöiden tahtoa sekä sen esteitä (mihin pyrkivät, mitä haluavat ja mikä tai kuka sen estää?)

       

      ·      Kirjoita kohtaus, jossa vähintään kaksi keskeistä henkilöä kohtaa ja heillä on konflikti (tahdon suunnissa, se voi olla sisäinen tai ulkoinen, pysyä pinnan alla tai purskahtaa ulos). Kohtausta ei tarvitse vielä kirjoittaa välttämättä auki, sen voi vain kuvailla.

       

      ·      Etsikää lisää kuvia, tai päivittäkää ideaasi tai sen maailmaa avaava kuva (kuvia voi olla useampikin)

    • Folder icon
      MIIA HAAVISTO MATERIALS Folder
      Not available unless: You are a(n) Student

      Hei,

      Here you find the materials

      1. Project presentation slides

      2. Pitch in brief (good tips)