Topic outline

    • Kurssilla käytetään Python-ohjelmien kirjoittamiseen Eclipse-sovelluskehitintä ja siinä PyDev-lisäosaa.

      Ohjeet siitä, miten saat asennettua saman ympäristön kotikoneellesi ja mitä asetuksia sinun pitää tehdä Aalto IT:n Linux-koneissa, ovat sivulla http://cse.hut.fi/fi/opinnot/CS-A1111/Kesa2018/eclipse/. Voit tehdä kaikki harjoitustehtävät Aalto IT:n Linux-koneilla, mutta sivulla on annettu myös ohjeet kotikoneelle niitä varten, jotka haluavat tehdä tehtäviä omalla koneellaan.

       Jos et saa Eclipseä ja PyDeviä asennettua omalle koneellesi alasivun Eclipsen ja PyDevin asennus ohjeiden mukaan, kannattaa tulla johonkin harjoitusryhmistä kysymään neuvoa. Neuvoa voi kysyä myös Piazza-foorumilla.

       Jos et ohjeista huolimatta onnistu asennuksissa, niin huomaa, että Eclipsen käyttö ei ole kurssilla pakollista. Voit kirjoittaa ohjelmia millä tahansa editorilla, jonka tallentaa kirjoitetun tiedoston puhtaana tekstinä (esim. Notepad tai Emacs). Sen jälkeen voit testata ohjelmaa ajamalla sitä Python-tulkilla esimerkiksi komentorivi-ikkunassa (terminal). Riittää, että tietokoneeseen on asennettu Python-tulkki, joka käyttää jotain Python 3:n versiota. Eclipseä ja PyDeviä ei siis välttämättä tarvita.