Topic outline

  • Nyt olet käynyt läpi itseopiskelumateriaalin ja toivottavasti oppinut jotakin omasta stressistäsi. Millaisia uusia havaintoja teit? 

    Ensimmäisessä osiossa keskityimme pohtimaan, mitä stressi on ja opettelimme tunnistamaan omia tapojasi reagoida kuormittaviin tilanteisiin. Tunnistamalla stressin ensimmäiset merkit, voit helpommin ennaltaehkäistä haitallisen stressin muodostumista. Mitä stressi merkitsee omassa elämässäsi? Millaisista merkeistä sinä huomaat olevasi stressaantunut? Opitko keinoja, jotka auttavat sinua huomaamaan oman stressin?

    Toisessa osiossa mietimme harjoitusten avulla, millaisia vaatimuksia oman stressisi taustalla on, millaisia voimavaroja sinulla on ja miten sinä voit tukea omaa palautumistasi.

    Nyt olet toivottavasti oppinut jotakin uutta tai palauttanut mieleen jotakin tuttua stressistä ja stressinhalllintakeinoista. Jos tarvitset lisää tukea stressinhallintakeinojen pohtimiseen, voit ottaa yhteyttä Aallon opintopsykologeihin.


    Kirjastossa

    • Seuraava harjoitus auttaa sinua tunnistamaan missä olet menossa "Stressin liikennevaloissa". Harjoitus auttaa tunnistamaan milloin olisi hyvä tehdä muutoksia tai hakea tukea stressinhallintaan.

    • Tältä sivulta löytyy linkkejä stressiin liittyviin materiaaleihin ja palveluihin.