Topic outline

 • Etusivu

  Voit käyttää joko omia Adoben ohjelmia (ale-hintaisiin olet saanut infoa aiemmin lähetetyssä kirjeessä)tai voi käyttää koulun koneita etäyhteydellä, jollin käytät koulun ohjelmia. Jos ostat omat lisenssit, kaikki ohjelmat on oltava englannin kielisinä versioina koneellasi jos päätät ostaa Adoben ohjelmat itsellesi.


  Alla olevassa videossa on tietoa siitä, miten pystyt käyttämään koulun Windows luokkien koneita. 

  Tee ensimmäisenä Aallon Office tunnistautuminen:

  https://www.aalto.fi/fi/palvelut/monivaiheinen-tunnistautuminen-aallon-office-365-tileilla


  Katso sitten:  KUN JOUDUT VALITSEMAAN LUOKAN, VALITSE U344


  Tervetuloa tieto- ja viestintätekniikan verkkokurssille! 


  Tällä kurssilla opiskelet kuvan ja tekstin käsittelyä opetusvideoiden kautta ja olet yhteydessä opetustuntien aikana opettajaan Teams-ryhmässä. Vaikka opiskelu on osin itsenäistä, ole rohkeasti yhteydessä, jos sinulla on ongelmatilanteita tai jotain muuta kysyttävää. Pidetään yhdessä keskustelua yllä Teamsissa, oli kyse sitten ohjelmista juttelemisesta, omien tuotosten jakamisesta tai vaikkapa kahvibreikin kuulumisten jakamisesta :) 

  Jokaisen päivän alussa opettaja, Liisa Hannula, on yhteydessä teihin video- tai chattiyhteydellä ja kertoo päivän tehtävistä ja pitää mahdollisesti lyhyitä luentoja. Jokainen opetuskerta sisältää videoita ja tehtäviä, sekä taukoja. Suosittelemme, että pidät taukoja usein ja olet lempeä itsellesi uuden edessä – tällä kurssilla on paljon asiaa, mutta tärkeintä on, että osaat jokaisen ohjelman perusteet ja ymmärrät mitä ohjelmaa käytetään mihinkin tarkoitukseen!

  Linkki ryhmän Teamsiin: 

  https://teams.microsoft.com/l/team/19%3a2626a2e63a594c94a1625c27feaabf5c%40thread.tacv2/conversations?groupId=499c9cf7-0a91-44dc-a4e5-88a14a4e418b&tenantId=ae1a7724-4041-4462-a6dc-538cb199707e

  Tämän Mycourses- sivuston rakenteen saat näkyviin painamalla ”hampurilais-valikkoa”, kolmea päällekäistä viivaa vasemmassa yläreunassa. Sieltä luennot, tehtävät, tehtävien palautuskansiot sekä loppuesseen ohjeet.

  Itsenäinen suoritus

  Voit tehdä tehtävät ja kurssin omaan tahtiin, verkkotapaamisiin ei siis ole pakko osallistua. 

  Hyväksiluku

  Jos sinulla on aiempi tutkinto esimerkiksi graafisesta suunnittelusta, voit myös hakea hyväksilukua kurssisuoritukseen. Silloin sinulla täytyy olla näyttöä Indesignella taitetusta, kuvia sisältävästä materiaalista tai muuta vastaavaa näyttöä. Useiden tutkintojen vastaava tietotekniikka-kurssi ei kuitenkaan riitä tämän kurssin hyväksilukuun, koska meidän kurssimme sisällöt ovat painottuneet visuaalisen alan ammattilaisten käyttämiin Adoben ohjelmiin. 

  Hyväksilukua koskevissa asioissa ole yhteydessä oman opinto-ohjelmasi opintokoordinaattoriin sekä kurssin vastuuopettajaan: liisa.hannula@aalto.fi. 

  Muissa kurssiin liittyvissä asioissa ja ongelmissa ota yhteys kurssin opettajaan liisa.hannula@aalto.fi


  AIKATAULU:

  Pidetään omia breikkejä, yhteensä n. 1h päivän aikana. Työskentely on joustavaa, mutta ope on paikalla aina tuolloin 9.15 - 17.00
  Lounastunti 12 - 13


  Ti 8.9 9.15 - 17.00  
  Aloitusluento Teamsissa, tutustelua ja infoa, Word, Bridge + Camera Raw

  Pe 11.9 9.15 - 17.00
  Photoshop 1 & 2

  Ma 14.9 9.15 - 17.00
  Indesign 1 & 2


  Tehtävät palautettuna viimeistään 5.10
  ll