Topic outline

  • Opettajat

    Seppo Sierla, Karolina Itäinen ja Robert Liias (AS5 etäkäytön tuki: Niko Karhula)

     etunimi.sukunimi@aalto.fi

    Suorittaminen

    Moduuli suoritetaan joko omalla koneella tai loggaamalla etäältä Maarintie 8 (TUAS) talon AS5 luokkaan. Kokemuksemme on että VM Horizon Client ohjelma toimii paremmin kuin VM Horizon HTML Access. AS5 ympäristöön liittyvät tekniset tukipyynnöt tulee laatia "Ohjeet tukipyynnön laatimiseen" dokumentin mukaisesti ja lähettää Niko Karhulalle. Suurin osa moduuleista tehdään JMonkey ympäristössä, joka on asennettu AS5:een. Sen voi myös ladata omalle koneelle, kts. "Harjoitusten tekeminen omalla koneella". Osassa tehtäviä käytetään AutomationML Editor ohjelmistoa, joka myös löytyy AS5:sta ja jonka asentaminen omalle koneelle on kuvattu XML skeema tehtävänannossa. JMonkey ja AML Editor asentamiseen ja käyttöön omalla koneella ei anneta tukea, mutta todetaan että aikaisempina vuosina monet opiskelijat ovat tehneet niin ilman ongelmia. Ryhmätyö onnistuu etäältä esim Teams, Zoom tai Skype screen share toiminnallisuuden avulla samalla tavalla kuin jos oltaisiin PC luokassa yhden koneen äärellä. On myös sallittua jakaa tehtäviä ryhmäläisten kesken.

    Moduuli koostuu joukosta tehtäviä, jotka on havainnollistettu alla olevassa kuvassa. Nuolet ilmaisevat tehtävien suoritusjärjestyksen. Tehtävissä, joiden kohdalla lukee ”Teknistä tukea saatavilla”, ryhmän nimetty opettaja antaa sähköpostilla tukea, kunhan tukipyyntö on laadittu "Ohjeet tukipyynnön laatimiseen" dokumentissa kuvatulla tavalla. Tehtävänannot ja tehtäväkohtaiset materiaalit löytyy tämän sivun alaosasta.

    Tehtävänannoissa on kuvattu suorittaminen tarkemmin. Suorittaminen tapahtuu lähettämällä screenshotit tai video toimivasta ratkaisusta ja vastaukset reflektiokysymyksiin ryhmäsi nimetylle opettajalle, joka ilmoittaa pisteet paluupostissa (tai pyytää täydentämään palautusta jos sen perusteella on epäselvää että toimiiko).  Jos tehtävän suorittamiseen liittyen on ollut väärinkäsityksiä (tai palautusta ei voida pisteyttää, koska se on liian suppea), suoritusta voi täydentää ilman että tulee minuspisteitä. Jos reflektiokysymysten vastaukset ovat puutteellisia, niin annamme vinkkiä ja pyydämme täydentämään. Kaikkien tehtävien palautusten deadline on 11.2. Kurssin voi halutessaan suorittaa etupainotteisesti. Ryhmäläisten tulee sopia keskenään millä aikataululla edetään. Kukin ryhmä etenee omalla aikataulullaan.

    Tehtävien suoritusjärjestys