Topic outline

  • Tervetuloa Akateemisen kirjoittamisen kurssille. Kurssi suoritetaan itsenäisesti (itseopiskeluna), ja tarvittavat luettavat materiaalit ja niiden perustalta suoritettava itsenäinen tehtävä ovat saatavilla ma 14.9. alkaen. Kurssi on hyväksytty/hylätty ja 1 op:n laajuinen.

    Itseopiskelun ja suorittamisen aikataulu: voit suorittaa kurssin milloin tahansa syyslukukauden aikana oman aikataulusi mukaisesti.

    Kurssimateriaali (tehtävän suorittamiseen tarvittava lukemisto): Linkistä materiaalit löydät .pdf-muotoisen akateemisen kirjoittamisen oppaan, joka on luotu johdatukseksi (suomenkielisen) akateemisen tekstin kirjoittamisen sääntöihin ja lainalaisuuksiin. Koska akateemisessa kirjoittamisessa huolitellulla kieliasulla on olennainen merkitys, opas sisältää myös osuuden muutamista keskeisistä kielenhuollollisista asioista.

    Kurssin suorittaminen: Linkistä "tehtävät" pääset tekemään monivalintatehtävän (Quiz), josta läpipääsy edellyttää 30/40 oikeata vastausta. Kaikki kysymykset perustuvat materiaalissa opastettuihin asioihin, joten - ellet jo ole varmaotteinen akateemisen tekstin tuottaja - quiz-tehtävän hyvä, onnistunut suorittaminen vaatii oppaaseen tutustumista. Opas on kuitenkin laadittu siinä tarkoituksessa, että siitä on hyötyä opinnoissanne yleisesti; akateeminen opiskelu sen kaikilla asteilla edellyttää kirjoittamista ja akateemisen asiatekstin sääntöjen ja tapojen tuntemusta.