Topic outline

  • Diskreetin matematiikan perusteet -kurssi järjestetään periodissa I/2020-2021. Kurssi alkaa maanantaina 7.9.2020 laskuharjoituksilla. Kurssille ilmoittautuminen tapahtuu WebOodissa ilmoittautumalla yhteen (ja vain yhteen) laskuharjoitusryhmään. Huomaa, että riippuen valitusta ryhmästä, ensimmäinen tapaaminen voi olla jopa vasta keskiviikkona 09.09.2020.

    Luentojen osoite: https://aalto.zoom.us/j/63502615491

    Mitä on Diskreetti Matematiikka? Diskreetillä matematiikalla tarkoitetaan äärellisiin ja numeroituvasti äärettömiin joukkoihin liittyvää matematiikkaa. Sen menetelmät ovat laajassa käytössä myös muilla tieteenaloilla, erityisesti tietojenkäsittelytieteissä. Diskreetin matematiikan perusteet -kurssilla käydään läpi diskreetin matematiikan ja samalla koko yliopistomatematiikan perusrakenteita ja -menetelmiä, jotka toistuvat myöhemmissä matematiikan ja tietotekniikan opinnoissa. Lisäksi tutustutaan moderneihin sovelluksiin liittyen esimerkiksi tiedonsalaukseen ja verkkoteoriaan.

    Kenelle? Kurssi sopii kaikille Aalto-yliopiston kandidaattiopiskelijoille ja esitiedoiksi riittää lukion matematiikka.

    Opetusmenetelmät: Kurssin opettamismenetelminä on videoluennot, harjoitukset, sekä kurssifoorumi. Luentovideot nauhoitetaan Zoomilla keskiviikkoisin ja torstaisin kello 8:15, ja julkistetaan tämän jälkeen kurssisivulle. Materiaali on suunniteltu niin, että luennot olisi hyvä katsoa alkuviikon ja loppuviikon harjoitusten välillä. Harjoitusryhmät (paitsi ryhmä H07) kokoontuvat isoissa saleissa osoitteissa Otakaari 1, Rakentajanaukio 4, ja Konemiehentie 2, turvallisuus- ja kokoontumissuositukset huomioon ottaen. Kysymyksiä (luentoihin, kotitehtäviin, tai muuhun liittyen) voi aina kirjoittaa tämän MyCourses-sivun forumiin; pyrimme vastaamaan kysymyksiin vuorokauden sisällä (paitsi viikonloppuisin).

    Luennot sekä harjoitusryhmä H07 kokoontuu verkossa käyttäen kokousohjelmistoa Zoom. Mikäli tahdot osallistua tähän ryhmään, varmistathan ennen ensimmäistä kokousta, että Zoom toimii tietokoneellasi/selaimellasi.

    Kurssin suorittaminen: Kurssin voi suorittaa kahdella eri tavalla. Näistä valitaan automaattisesti jokaisen kohdalla se, joka antaa paremman arvosanan:

    • Tekemällä harjoitustehtäviä ja osallistumalla tenttiin. Tällöin neljä parasta kotitehtävätulosta (viidestä) lasketaan yhteen ja 40% arvosanasta muodostuu näiden perusteella, kun taas 60% muodostuu tentin perusteella. Kotitehtävien ratkaisut kirjoitetaan käsin tai koneella, ja liitetään yhtenä PDF-tiedostona MyCoursessivun "Tehtävät"-kansioon. Ratkaisusi tarkastaa kaksi muuta (satunnaisesti valittua) opiskelijaa. Jokainen opiskelija saa kotitehtäväpisteeet vasta kun hänen omat ratkaisut ovat tarkastettu ja hän on itse tarkastanut kahden muun opiskelijan ratkaisut.
    • Tenttimällä, jolloin arvosana muodostuu suoraan tentin arvosanasta.


    Opettajat:
    Luennot: Ragnar Freij-Hollanti, vastuuopettaja
    H1: Tiina Vesanen
    H2: Jerry Aunula
    H3: Laura Jakobsson, pääassistentti
    H4: Sami Londén
    H5: Kai Hippi
    H6: Aapo Pajala
    H7: Miro Lammi (Huom: Online)
    H8: Napoleon Freitas Paajanen
    H9: Sami Londén