Topic outline

  • Arvioitu työmäärä (Oodista): Luennot ja lukupiiritapaamiset n. 35 h, itsenäinen opiskelu n. 30 h, harjoitustyöt n. 45 h, tentti n. 20 h. Huomaa että luentojen aluksi järjestettävissä lukupiiritapaamisissa on pakollinen läsnäolo kurssin suoritustavan vuoksi (kts. tarkemmin Luennot-sivulta).

    Syksyllä 2020 kurssi toteutetaan etäopetuksena; luennot, ryhmätapaamiset ja opettajien vastaanotot toteutetaan Zoom-videotapahtumina ja kurssiviestintä tapahtuu kokonaan verkon välityksellä.

    Kurssi koostuu seuraavista osasuorituksista:

    Luennot: Kurssilla järjestetään 11 luentoa, jotka toteutetaan etäopetuksena, Zoomissa. Luennot kestävät 3 tuntia ja jakautuvat alun lukupiiritapaamisiin, keskusteluosioon ja luento-osioon seuraavasti:

    Luentokertojen kulun kuvaus

    Työskentely lukupiiritapaamisissa: Luentokertojen ensimmäiset 60 minuuttia toteutetaan lukupiiritapaamisina, joissa opiskelijat keskustelevat 4-6 hengen ryhmissä luennon aiheesta kurssimateriaalin ja annettujen kysymysten tukemina. Lukupiirit tarjoavat mahdollisuuden luennoilla ja kurssikirjallisuudesta omaksutun tiedon sisäistämiseen ja reflektointiin sekä ryhmässä oppimiseen. Lukupiiriryhmät muodostetaan kurssille ilmoittautuneista opiskelijoista ennen kurssin alkua ja kokoontuvat samalla kokoonpanolla kurssin loppuun saakka.

    Lukupiiriraportit:  Ryhmät palauttavat lukupiiritapaamisista yhteisen, 1-2 sivun mittaisen raportin. Lisätietoa lukupiiritapaamisissa toimimisesta ja raporteista lukupiirisivulla. Raporttien palauttamisesta vastaa aina yksi opiskelija vuorollaan; kukin opiskelija vastaa siis kurssin aikana noin kahden raportin koostamisesta.

    Kurssiesseet ovat lyhyitä kirjallisia tehtäviä, joissa vedetään yhteen luennoilla ja kurssikirjallisuudesta omaksuttua tietoa. Tehtävät ovat yksilösuorituksia, ja ne palautetaan MyCourses-alustan kautta; lisätietoja Kurssiesseet-sivulla.

    Tentti: Kurssitentti järjestetään vapaaehtoisena kotitenttinä. Tentti on kevyt ja soveltava oppimistilaisuus, jonka tavoitteena on tukea laajemman ymmärryksen rakentamista kurssin teemoista. Sen painoarvo arvostelussa on noin 20%. Voit halutessasi jättää tentin suorittamatta, jos pisteesi riittävät läpäisyyn jo lukupiirityöskentelyn ja kurssiesseiden jälkeen.

    Kurssin hyväksytty suorittaminen edellyttää kolmen kriteerin täyttämistä:

    1. läsnäoloa vähintään 80 % lukupiiritapaamisista (kts. lisätietoja Luennot-sivulta)
    2. yli 50 % saamista kokonaispisteistä (101+ p.)
    3. yli 50 % pisteistä saamista kurssiesseistä (41+ p.)

    Kaikkien osasuoritusten täytyy olla hyväksytty lukuvuoden 2020-2021 aikana; tämän jälkeen kurssi suoritetaan uudelleen kokonaisuudessaan. Kurssia ei voi suorittaa pelkästään tenttimällä, toisin sanoen ilman hyväksytysti suoritettuja kurssiesseitä ja lukupiirisuorituksia.

    Kurssisuoritusten pisteytys

      Kpl Pisteet á Yhteensä %
    Läsnäolo lukupiiritapaamisissa 10 0 0 0% 
    Lukupiiriraportit 10 4 40 20%
    Lukupiirityöskentelyn itsearviointi 2 10 20 10%
    Lukupiirityöskentelyn vertaisarviointi 2 10 20 10%
    Kurssiesseet 3 27 81 40%
    Tentti 1 40 40 20%
    Pisteitä yhteensä     201  

    Läsnäolo vähintään 8 lukupiiritapaamisessa on pakollista; siitä ei kuitenkaan jaeta pisteitä. Lukupiiritapaamisia on luentokertojen aluksi yhteensä 10: 11.9.-4.12.2020.

    Osasuoritusten palautuskäytännöt

    Kurssitehtävien palautuksilla on aina määräpäivä. Tehtävien palautus on niin sovittaessa mahdollista myös deadlinen jälkeen; alle viikon myöhästymisistä vähennetään arvostelussa 1 piste, ja yli viikon myöhästymisistä 2 pistettä. Tehtävien palautus on  mahdollista kurssitenttiin (17.12.2020) asti; sen jälkeen palautettuja tehtäviä ei pystytä arvostelemaan. (Jos tiedät että tämä ei sinulta onnistu, ota minuun yhteyttä mahdollisimman pian.)

    Kurssilla arvosteltaviin teksteihin (lukupiiriraportit ja kurssiesseet) tehdään alkuperäisyystarkastusKäytännössä tämä tarkoittaa sitä että tekstit palautetaan MyCoursesiin Turnitin-palautuslaatikkoon. Turnitin-palvelu vertaa tekstejä suureen määrään sekä Aallossa että muissa kouluissa aiemmin palautettuja tekstejä sekä internetin tekstisisältöihin ja antaa sekä opiskelijalle että opettajalle palautteen tekstin sisältämistä päällekkäisyyksistä. Järjestelmä antaa opiskelijalle palautteen mahdollisesti puuttuvista lähteistä ja tekee alkuperäisyystarkastuksesta läpinäkyvää ja kattavaa. Huomioithan kirjoittaessasi huolellisesti viittauskäytännöt; Turnitinin käytöstä Aallossa löytyy Aalto-Wikistä lisätietoja ja lyhyet kirjoittajan ohjeet.

    Kurssin opetuskieli on suomi, ja palautettavat raportit, esseet ja tentit kirjoitetaan lähtökohtaisesti suomeksi. Äidinkieleltään ruotsinkielisillä opiskelijoilla on Yliopistolain mukaisesti oikeus palauttaa osasuorituksensa myös ruotsiksi, ja pyrin kokoamaan yhden tai useamman ruotsinkielisen lukupiiriryhmän. Englanniksi niitä sen sijaan ei saa palauttaa; akateeminen kirjoittaminen on monelle teekkarille uusi taito, ja olen huomannut monen opiskelijan pisteiden kärsivän heidän palauttaessaan työnsä englanniksi. Kielivalinnan tarkoituksena on, että opiskelijat rakentavat johtamisen ja ryhmätoiminnan ammattisanastoaan myös kotikielellään; tämä sekä auttaa luomaan vakaan pohjan osaamiselle että parantaa toimintakykyä suomenkielisissä (ja ruotsinkielisissä) työyhteisöissä.