Topic outline

  • Kurssitentti järjestetään vapaaehtoisena kotitenttinä. Tentti on kevyt ja soveltava oppimistilaisuus, jonka tavoitteena on tukea laajemman ymmärryksen rakentamista kurssin teemoista. Sen painoarvo arvostelussa on 20%. Voit halutessasi jättää tentin suorittamatta, jos pisteesi riittävät läpäisyyn jo lukupiirityöskentelyn ja kurssiesseiden jälkeen.

    Tentti tehdään Oodissa ilmoitettuina tenttipäivinä (17.12.2020, 23.2.2021 ja 12.4.2021), ja tämän päivän aikana tentin voi tehdä mihin aikaan vain aikavälillä 08-18. Tentin tehtävänanto on mitoitettu 3 h salitentin mukaan, ja sen tekemiseen on syytä varata tämän verran aikaa. Aineiston hyödyntäminen tentissä on sallittua, ja tentissä palautettu teksti sovelletaan alkuperäisyystarkastusta. Kyseessä on oppimistilaisuus, ja keskustelu opiskelijatoverien kesken on sallittu. Jokainen opiskelija palauttaa kuitenkin omat, itsenäiset ja kokonaan itse kirjoitetut vastauksensa.

    Erityisesti hyödyntäessäsi verkkoaineistoja on tärkeää, että huolehdit siitä että mahdollisten lainauksien lähdeviitteet on merkitty ja käyttämäsi lähteet on listattu vastaukseen riittävän selkeästi. Palautetuille vastauksille tehdään automaattinen alkuperäisyystarkastus, ja jopa hyvässä tarkoituksessa tehdyt kopioinnit (esim. vahingossa mukaan tullut teksti) aiheuttavat hälytyksen. Tarkkuus lähdeviitteissä ja lainausten käytössä auttaa meitä välttämään ikävät keskustelut! Varmistathan että myös mahdolliset käyttämäsi julkaisemattomat lähteet (esim. omat aiemmat tälle tai muille kurssille palauttamat osasuorituksesi) löytyvät lähdeluettelosta.

    Tentti toteutetaan MyCoursesissa: tehtävänanto julkaistaan tällä sivulla tenttipäivänä klo 8:00, ja vastaukset palautetaan tehtävä kerrallaan tälle sivulle avattaviin kahteen Turnitin-palautuslaatikkoon samana päivänä 18:00 mennessä (myöhässä palauttaminen ei ole mahdollista - älä myöhästy!). Palautuskäytäntö on siten myöhästymissääntöä lukuunottamatta sama kuin muissakin kurssin Turnitinin kautta palautettavissa tehtävissä. Aloita työskentely ajoissa ja palauta molemmat tehtäväsi hyvissä ajoin: palautuslaatikot sulkeutuvat tasan 18:00, eikä myöhästyneitä palautuksia voida ottaa vastaan.

    Tenttikysymykset julkaistaan suomeksi ja ruotsiksi. Äidinkieleltään ruotsinkieliset opiskelijat voivat vastata tenttiin myös ruotsiksi.

    Tässä vielä vastauksia tenttiin liittyviin kysymyksiin yhteenvetoluennolta:

    K: Luetaanko lähdeluettelot mukaan tenttivastausten sanarajoihin?

    V: Ei. Tenttivastausten sanarajoja seurataan huomattavasti tiukemmin kuin lukupiiriraporttien tai kurssiesseiden - pitäkää niistä huolellisesti kiinni! Vastauskohtaisiin 250 sanan sanarajoihin (ruotsinkielisille vastauksille 310 sanaa) EIVÄT kuitenkaan sisälly lähdeluettelo tai sivulle liittämät muut tiedot (kuten kurssin nimi, oma nimesi tai opiskelijanumerosi). Sen sijaan tekstin sisään liittämäsi viittaukset, esim. (Clegg et al. 2019, s.42) lasketaan mukaan maksimipituuteen.

    K: Miten viittaan useamman kerran peräkkäin käytettäviin lähteisiin selkeästi?

    V: Viittaustavat vaihtelevat toki viittausjärjestelmän mukaan. Esimerkiksi yleisessä Harvard-järjestelmässä samaan lähteeseen voi viitata lyhyesti useita kertoja peräkkäin käyttämällä lyhennettä 'emt.' - siis 'edellä mainittu teos' - tai latinankielistä lyhennettä 'ibid.'. Siis esimerkiksi näin: (Clegg et al. 2019, s. 42) .......... (ibid. s. 312). Tärkeintä on kuitenkin, että viittauksesi ovat normaalille (akateemiselle) lukijalle selkeitä - tarkkaa viittauskäytännön noudattamista ei tällä kurssilla odoteta.