Topic outline

 • General

  • AIKATAULU

   Ma: Aamupäivä: Eeva Jokinen, luento ja kurssin tehtävänanto. Iltapäivä: itsenäinen työskentely

   Ti: Aamupäivä: Tomi Slotte Dufva: Digitaalisuuden materiaalisuus ja maker-kulttuuri HUOM! TAPAAMME VÄREEN EDESSÄ 9:15! . Iltapäivä: Eeva Jokinen: Ideointi muotoilussa

   Ke: Koko päivä: Itsenäinen työskentely, Eeva osan ajasta avustamassa

   To: Aamupäivä: Itsenäinen työskentely. Iltapäivä: Projektien esittelyt.

  • ENNAKKOTEHTÄVÄT:

   1. Materiaali!

   Ota, hanki, löydä kurssille mukaan kierrätettäviä esineitä, vaatteita tai muita asioita, joissa on sinua jollain tavalla kiinnostavaa materiaalia ja joita voit ja haluat käyttää kurssin aikana. Valmistaudu esittelemään valitsemasi materiaalit / esineet kurssin alussa.

   Jos mahdollista niin toinen materiaaleista voisi olla elektroniikkaa tai muuta digitaalista tekniikkaa. Jos sinulla ei ole tällaisia niin koita löytää mahdollisimman erilaisia materiaaleja.

   Tärkeää on että materiaalit ovat sellaisia jotka voit uhrata kurssin aikana, eli ei haittaa vaikka et saisi niitä takaisin, ainakaan samanlaisena. 

   Jos sinulla ei kotonasi ole mitään sopivaa, voit myös käydä kierrätyskeskuksissa tms. jotka usein myös lahjoittavat erilaisia tavaroita.

   2. Tee visualisointi aiheesta "kodin esineet": 

   Tarkkaile kotoa löytyviä esineitäsi. Millaisia materiaalisuuksia löydät suhteessa niiden käyttötarkoitukseen? Miten materiaalisuus toimii suhteessa käyttötarkoistukseen? Onko sinulla esineitä joidenmateriaalisuus erityisesti miellyttää tai ei miellytä sinua? Tee esinekartta tai visualisointi jostain kysymysten herättämästä kokonaisuudesta joka alkoi kiinnostaa sinua. Voit tehdä kartan haluamallasi tavalla, keskittyen sinua kiinnostavaan aiheeseen, kunhan karttasi käsittelee kodin esineitä ja materiaalisuutta.

   Ennakkotehtävä esitellään ensimmäisellä kurssikerralla.

   3. Lue ja katso tiistaihin mennessä!