Topic outline

  • Florence Kelley: Chicago Wage Maps, 1895. (edited)

    Kaupunkiluennot kurssin ARK-C5002 (https://mycourses.aalto.fi/course/view.php?id=31783#section-0) yhteydessä on mahdollista suorittaa 2 opintopisteen lisätehtävä. Työ on kirjallinen tutkielma ajankohtaisesta aiheesta. Alla tehtävänanto.

    Työ tulee suorittaa 2021 syksyn I periodin aikana. Poikkeavasta suoritusajasta voi tarvittaessa keskustella kurssin ohjaajan kanssa.

    Työ pitää palauttaa viimeistään 29.10.2021 ennen kello 23:59 alla olevaan kansioon.
    Palauta tekstisi .pdf, .doc, .txt tai vastaavassa tiedostomuodossa.
    Työ arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty.

    Tehtävänanto - 2021 Syksy

    Tutustu ajankohtaiseen kaupunkiin liittyvään ilmiöön tai asiaan - valitse aiheesi oheisesta listasta. Etsi aiheesta tietoa käyttämällä kirjastoja, kuten ARTSin, Arkkitehtuurin laitoksen, ja Arkkitehtuurimuseon kirjastoja, sekä nettilähteitä.  
    Kirjoita aiheesta tutkielma, jossa käsittelet aihetta käyttämällä löytämääsi lähdekirjallisuutta, sekä ajankohtaista lehdissä ja muissa medioissa käytyä keskustelua - muodosta aiheesta perusteltu päätelmä työsi kautta. Tutkielmassa tulee käyttää hyväksyttyä ja johdonmukaista viittaustekniikkaa, esim. APA (American Psychological Association) http://www.bibme.org/citation-guide/apa

    Essee ohje ja Tieteellisen kirjoittamisen arviointimatriisi

    Käytä työskentelyssä apuna Essee ohjetta (ohjetta sovelletaan, ohjeen 'itsearviointi' on hyvä tehdä, mutta sitä ei vaadita osana palautusta) - arvioi työsi laatua käyttämällä hyväksi kandidaatin työtä varten laadittua Tieteellisen kirjoittamisen arviointimatriisia, hyväksytty työ on matriisissa arvosanaltaan 3 tai korkeampi.

    Laajuus

    Työn laajuus: min. 18 000 merkkiä (välilyönnit mukaan lukien) + lähdeluettelo. Lähdeluettelon lisäksi ainakin viidestä lähteestä tulee esittää myös täytetty Lähteiden arviointi - taulukko.


    Aiheet - valitse tutkielmasi aihe näistä teemoista tai ehdota kurssin ohjaajalle (Lindgren) omaa aihetta

    Helsingin Eteläsataman Makasiiniranta - miten aluetta ollaan kehittämässä ja mitä näkökantoja ja argumentteja keskustelussa keskeisen kaupunkitilan tulevaisuudesta esiintyy?
    Kenen kaupunki? Pamfletit ja julkinen keskustelu - tutustu ajankohtaiseen Kenen kaupunki? pamflettiin, sekä sen ympärillä käytyyn keskusteluun. Ota selvää kotimaisista arkkitehtuuriin, kaupunkisuunnitteluun ja -kehitykseen kantaa ottaneista aikaisemmista pamfleteista ja 'taistelukirjoituksista' - miten kantaaottavien tekstien ajatukset näkyvät tämän päivän kaupunkikuvassa?
    Tampereen suurhanke - analysoi Tampereen kaupungin 'Kansi ja Areena' -hanketta vertailemalla sitä kansainvälisiin ja kotimaisiin hankkeisiin. Pohdi millaisia vaikutuksia hankkeella on kaupunkiin ja kaupunkiympäristöön.
    Kestävä kaupunkirakentaminen - tutustu kestävän kehityksen periaatteisiin ja summaa minkälainen kaupunkisuunnittelu ja rakentaminen on mielestäsi Suomessa kestävää - mitkä tulevaisuuden haasteet tulevat muokkaamaan eniten kaupunkirakentamista ja miten?